Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Τι δεν είπε ο Δένδιας στον Τσίμα ...και τι δεν ρώτησε ο Τσίμας τον Δένδια.

Διάλογος για την τάξη και την ασφάλεια...


Καλεσμένος στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα ήταν το πρωί ο Νίκος Δένδιας. Η ερώτηση που τέθηκε στον πρώην υπουργό Πρoστασίας του Πολίτη ήταν γιατί τη στιγμή που η αστυνομία έχει μεγάλες επιτυχίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει την Παρασκευή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την τάξη και την ασφάλεια.

Με κάπως πομπώδες ύφος ο Νίκος Δένδιας απάντησε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θεωρεί χρέος της να προστατεύει την ασφάλεια και την περιουσία των πολιτών και επομένως όλα αυτά κινδυνεύουν!

Ίσως λόγω ευγένειας, ο Παύλος Τσίμας δεν προχώρησε να ρωτήσει από πού άραγε αντλεί αυτήν βεβαιότητα ο πρώην υπουργός και πού βασίζεται αυτή του η κρίση.

Κατά συνέπεια ο Ν. Δένδιας με αυτό το «δεδομένο» συνέχισε πληροφορώντας τους ακροατές του ΣΚΑΪ ότι οι ληστείες και οι κλοπές έχουν αυξηθεί μέσα σε ένα χρόνο. Ούτε εδώ ρωτήθηκε και φυσικά δεν διευκρίνισε πώς κάθε χρονιά της κρίσης αυτοί οι δείκτες αυξάνονται, δυστυχώς σταθερά, όσο αυξάνονται τα ποσοστά φτώχεια και ανέχειας. Ότι αυτό το φαινόμενο παρατηρείται παντού στον κόσμο όταν υπάρχει σοβαρή οικονομική κρίση.

Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε φυσικά στα «Εξάρχεια», ξεχνώντας τόσο ο ίδιος όσο και ο συνομιλητής του ότι...  συνέχεια
...η περιοχή των Εξαρχείων έχει μπει στον στόχο πρακτικών και προσπαθειών «αρετής» ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, ενώ είναι πολύ σύνθετη η όποια εξήγηση για το πώς έφτασαν όπου έφτασαν κατά καιρούς οι εκρηκτικές καταστάσεις στην περιοχή.

Πολύ συχνά οι πολιτικές της ακραίας και «ειδικής ζώνης» άσκησης κρατικής βίας οδήγησαν -και μάλιστα σχετικά πρόσφατα- σε πολύ χειρότερες καταστάσεις.

Ως πρώην υπουργός ο κ. Δένδιαςθα πρέπει ασφαλώς να θυμάται ότι οι δικές του πρακτικές «σκούπας», όπως η επιχείρηση «Ξένιος Δίας», με συλλήψεις στο σωρό μεταναστών και προσφύγων και η επιχείρηση «ΘΕΤΙΣ» που τσουβάλιαζαν στα αστυνομικά βαν οροθετικές γυναίκες, εξαρτημένους, ψυχικά ασθενείς και απλούς αστέγους και τους μετέφεραν στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας για αναγκαστικές ιατρικές εξετάσεις, δεν είναι προφανώς κάτι για το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται.

Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν απασχόλησαν τον πρωινό αυτό διάλογο περί ασφάλειας των πολιτών, την οποία προφανώς θα... αποκαταστήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις αναλάβει την εξουσία.

Α.Ψ.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.