Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

"Πυρ ομαδόν" από τα κόμματα σε Κυβέρνηση και ΝΔ για την κόντρα στη Βουλή...

"Κοκορομαχία χωρίς ουσία"...

Η αντιπαράθεση μεταξύ του Πρωθυπουργού και του προέδρου της ΝΔ κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή με θέμα την ανομία και την εγκληματικότητα, προκάλεσε το αιχμηρό σχόλιο των κομμάτων που δεν δίστασαν να κάνουν λόγο ακόμη και για «κοκορομαχία» των δυο πολιτικών αρχηγών, καθώς η συζήτηση τελικά προεκτάθηκε και σε άλλα «καυτά» ζητήματα  όπως η οικονομία.

Μετά το πέρας της συζήτησης το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέχισε την κόντρα με την κυβέρνηση με τις πηγές της Πειραιώς να διευκρινίζουν ότι «Αυτό που έγινε στη σημερινή συζήτηση είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης​ παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο θα εγγυηθεί την ασφάλεια όλων των Ελλήνων πολιτών.» Ακόμη εκτιμούν ότι... συνέχεια
...«ο πρωθυπουργός δεν είχε τίποτα να προσθέσει παρά μόνο επιμονή στα τεράστια λάθη που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Δηλαδή, ο χαρακτηρισμός "αναγκαίος" για τον νόμο Παρασκευόπουλου και ο χαρακτηρισμός που έδωσε για τον κ. Τόσκα ότι είναι ο υπουργός που επί των ημερών του έγιναν επιτυχίες, αποδεικνύουν ότι ταυτίζονται οι κινήσεις του κ. Τ όσκα με τις επιλογές του πρωθυπουργού». Σε ότι αφορά την το θέμα του γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ, οι ίδιες πηγές ανέφεραν: «Ο κ. Αυγενάκης έχει δώσει μια συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι και έχει απαντήσει σε αυτά τα θέματα».

Με τη σειρά της η Φώφη Γεννηματά μίλησε για μια κοκορομαχία χωρίς ουσία, με πολωτικό και διχαστικό λόγο. Η κ. Γεννηματά τονίζει ότι «τα  πυροτεχνήματα και η σκανδαλολογία όμως και των δύο, δεν λύνουν τα προβλήματα της ασφάλειας των πολιτών. Ο κ. Τσίπρας χαϊδεύει τους μπαχαλάκηδες και τους ρουβίκωνες, κλείνει τα μάτια στην ασυδοσία. Ο κ. Μητσοτάκης διολισθαίνει προς τον παραδοσιακό αυταρχισμό της δεξιάς».

«Έτσι όμως, δεν πάμε πουθενά. Η ανασφάλεια “καίει” τους πολίτες. Και αυτοί άδουν και περί άλλων τυρβάζουν» υπογραμμίζει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Οι υψηλοί τόνοι και οι καβγάδες στη Βουλή, ανάμεσα σε Τσίπρα – Μητσοτάκη, μαζί με τα “άπλυτα” που βγαίνουν στη φόρα, δε μπορούν να κρύψουν ότι και οι δύο συμπλέουν όχι μόνο στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά και σ’ ένα νομοθετικό πλαίσιο που αυξάνει τον αυταρχισμό, το φακέλωμα, την εργοδοτική τρομοκρατία, την καταστολή σε βάρος του λαού και των αγώνων του» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚ, συμπληρώνοντας στο πλαίσιο αυτό ότι  η απάντηση της ΝΔ στο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πλειοδοσία της στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, με “νόμο και τάξη”.

Ο Περισσός σχολιάζει ακόμη ότι «απ’ την αντιπαράθεσή τους, όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο έλειπαν: το επικείμενο χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, η “βία” των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων της λαϊκής περιουσίας, οι εκβιασμοί στους χώρους δουλειάς, η ανενόχλητη δράση ναζιστικών ρατσιστικών συμμοριών, όπως δείχνει και η χθεσινή επίθεση με πέτρες στο σπίτι του Αφγανού μαθητή στη Δάφνη, οι τρομονόμοι με βάση τους οποίους άνθρωποι τυλίγονται σε μια “κόλλα χαρτί”, τους οποίους οι πρώην ψήφισαν και οι νυν διατηρούν» τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.