Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Το «καρφί» Τσίπρα για τις δηλώσεις Άδωνη...

περί φορολογικών παραδείσων...

Στο στόχαστρό του έβαλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη ΝΔ, με αφορμή τις σημερινές προκλητικές δηλώσεις του αντιπροέδρου της, Άδωνη Γεωργιάδη, σχετικά με την «ηθική» των φορολογικών παραδείσων.

Αναλυτικότερα, ο κ. Τσίπρας, στην ομιλία του στο 6ο Περιφερειακό Συνέδριο και αναφερόμενος, εμμέσως πλην σαφώς και χωρίς να τον κατονομάσει, στις δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη, τόνισε:

«Κάποιοι προσπάθησαν σήμερα να μας ενημερώσουν ότι το να παρκάρεις τα αφορολόγητα λεφτά σου σε εξωχώριους παραδείσους, αποτελεί ηθικό – μάλιστα – δικαίωμα όσων προσπαθούν να γλιτώσουν τα εισοδήματά τους από την υπερφορολόγηση, αφού έτσι, μας λένε, λειτουργεί το παγκόσμιο σύστημα στον καπιταλισμό».

Συνεχίζοντας τις «βολές» του, σημείωσε πως «αν βρεθήκαμε σε αυτό το σημείο της χρεοκοπίας ως χώρα, δεν είναι γιατί δεν είχαμε δυνατότητες, ούτε γιατί, όπως μας λένε, ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητες μας. Αλλά γιατί πάντοτε σε αυτόν τον τόπο συνυπήρχαν δυο Ελλάδες. Η Ελλάδα της παραγωγής και της δημιουργίας με την Ελλάδα της διαφθοράς και της αρπαχτής», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, αφήνοντας ένα «καρφί» για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ:

«Και τώρα μας λένε πως εκτός από νόμιμη, η λεηλασία ήταν και ηθική. Αντί απάντησης», όπως είπε, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «η Ελλάδα της αρπαχτής χρεοκόπησε μαζί, με την Ελλάδα της κρίσης», για να υπογραμμίσει πως «δεν πρόκειται να σηκώσει ξανά κεφάλι. Δεν πρόκειται να επιστρέψει»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.