Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Κακές υποδομές αφήνουν τους πολίτες ευάλωτους...

To Reuters για την τραγωδία στη Δυτική Αττική...
Τηλεγραφήματα απ' όλα τα μεγάλα πρακτορεία...
Αναλυτικό ρεπορτάζ για τις μεγάλες καταστροφές και τους νεκρούς από τη θεομηνία που έπληξε τη Δυτική Αττική το πρωί της Τετάρτης, παρουσιάζουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, εστιάζοντας τις παρατηρήσεις τους στις ελλιπείς υποδομές και στα προβλήματα συντήρησης των δικτύων.
Οι εικόνες από τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την Ελευσίνα, τη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο, έκαναν το γύρο του κόσμου. Το πρακτορείο Reuters αναφέρει πως «τόσο έντονες καταρρακτώδεις βροχές δεν είναι συνηθισμένες στην Ελλάδα, όπου οι κακές υποδομές αφήνουν τους πολίτες ευάλωτους στις πλημμύρες».

Το Associated Press, το τηλεγράφημα του οποίου αναμετέδωσαν όλα τα μεγάλα αμερικανικά Μέσα (Fox News, ABC News και CTV News), ανέφερε πως «πλημμύρες στις δυτικές συνοικίες της ελληνικής πρωτεύουσας μετέτρεψαν τους δρόμους σε χείμαρρους λάσπης και μπάζων».

Το BBC είχε τα γεγονότα στην Ελλάδα στην πρώτη σελίδα του, κάνοντας λόγο για καταστροφές σε τρεις περιοχές κοντά στην πρωτεύουσα Αθήνα, ενώ τόνισε πως η πλειοψηφία των νεκρών ήταν άτομα ηλικιωμένα, που δεν πρόλαβαν να κετακινηθούν από τις οικίες τους.

To αραβικό δίκχτυο Al Jazeera φιλοξενεί τις δηλώσεις του αντιδημάρχου Μεγαρέων Σταύρου Φωτίου, με τον οποίο είχε τηλεφωνική επαφή: «Δεχόμαστε εκατοντάδες κλήσεις για βοήθεια. Προσπαθούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές και στους ανοιχτούς δρόμους αλλά η βροχή δεν έχει σταματήσει» τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Μεγαρέων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.