Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Οι Γερμανοί ελέγχουν τις πτήσεις από την Ελλάδα...

Παράνομες αφίξεις επικαλείται η Γερμανία για τους αυστηρούς ελέγχους επιβατών από Ελλάδα
EPA/FEDERICO GAMBARINI
Την αυξημένη προσέλευση επιβατών χωρίς θεώρηση Σένγκεν επικαλούνται οι γερμανικές αρχές, για να δικαιολογήσουν τους συστηματικούς ελέγχους που πραγματοποιούν από τις 12 Νοεμβρίου σε επιβάτες πτήσεων προερχόμενων από την Ελλάδα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας, το οποίο επικαλείται η Deutsche Welle, από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο, σε δειγματοληπτικούς ελέγχους σε πτήσεις από την Ελλάδα εντοπίστηκαν περίπου 1.000 παράνομες αφίξεις, αριθμός που χαρακτηρίζεται ως πολλαπλάσιος από όλες τις άλλες πτήσεις εντός της Σένγκεν.
Αίσθηση μάλιστα προκαλεί αναφορά της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Γερμανίας στη Deutsche Welle ότι «αντιμετωπίζουμε τις πτήσεις από την Ελλάδα σαν να προέρχονται από τη Τουρκία ή την Αίγυπτο».
Υπενθυμίζεται ότι οι Γερμανοί υποχρεώνουν...
 συνέχεια
...το τελευταίο διάστημα τα αεροπλάνα από την Ελλάδα να προσγειώνονται σε ειδικές εξόδους και στη συνέχεια ελέγχουν όλους τους επιβάτες.
Η Κομισιόν τοποθετήθηκε για το ζήτημα αναφέροντας ότι το Βερολίνο κάνει χρήση του κώδικα του Σένγκεν, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα σε χώρες που συμμετέχουν να πραγματοποιούν ελέγχους για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νατάσα Μπερτό, η Γερμανία είχε ενημερώσει ότι θα κάνει χρήση αυτού δικαιώματος για ταξιδιώτες που έρχονται από την Ελλάδα, ενώ έδωσε εγγυήσεις ότι οι έλεγχοι αυτοί θα είναι στοχευμένοι και περιορισμένοι στον χρόνο.
Η εκπρόσωπος γνωστοποίησε ότι με πρωτοβουλία της Κομισόν θα υπάρξει σήμερα τριμερής συνάντηση (Κομισιόν, Βερολίνο, Αθήνα) σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να παρασχεθούν όλες οι πληροφορίες σε σχέση με το θέμα.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως με βάση τις προτάσεις που υπέβαλε η Κομισιόν τον Σεπτέμβριο, τα κράτη μέλη μπορούν να λόγους εσωτερικής ασφάλειας να επιβάλουν ελέγχους για ένα έτος με δυνατότητα παράτασης για δύο εξάμηνα, ενώ η μέγιστη συνολική περίοδος καθορίζεται σε δύο έτη.
 Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017
 Naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.