Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Η ψύχραιμη φωνή του Γιώργου Μομφεράτου...

Στη συγκυρία των πολεμόχαρων κραυγών όχι προφανώς των συγγενών αλλά όλων όσων με όπλο την κομματική τους ιδιότητα ή την μιντιακή τους δυνατότητα έκφρασης, είναι σημαντική η ψύχραιμη παρέμβαση του Γιώργου Μομφεράτου γιου ενός από τα θύματα της 17 Νοέμβρη.

Η στάση του είχε ξεχωρίσει σε ένα βαθμό  ήδη από τη διάρκεια των συλλήψεων και της δίκης της οργάνωσης. Σήμερα με αφορμή τη χορήγηση της άδειας στον Κουφοντίνα ο κ. Μομφεράτος πλην της σαφέστατης τοποθέτησης του για το ότι εφόσον ισχύει ο Νόμος και ο Κουφοντίνας θα έπαιρνε  κάποια στιγμή άδεια προχώρησε σε μία σημαντική παρατήρηση:

«Ο νομικός μας πολιτισμός λέει ότι κάποια μέρα αυτοί οι άνθρωποι θα βγουν από τη φυλακή και νομίζω ότι είναι σωστό κάποια στιγμή να βγαίνουν οι άνθρωποι από τη φυλακή αλλιώς δεν έχει κανένα λόγο να αναμορφώνονται ιδίως οι ισοβίτες άρα θα βγουν αυτοί οι άνθρωποι από τη φυλακή τι θα γίνει τότε; Δηλαδή αν για δύο μέρες γίνεται πανικός τι θα γίνει όταν βγούνε τελειωτικά από τη φυλακή; Αυτό πρέπει να αναρωτηθούμε, πως πρέπει να είμαστε έτοιμοι ως κοινωνία για να δεχτούμε ένα τέτοιο γεγονός και νομίζω ότι όταν γίνει αυτό το σημαντικό θα είναι να μη μας ενδιαφέρει, να μη μας αφορά».

Στη συγκεκριμένη συγκυρία των κραυγών, των ψεμμάτων και των διαστεβλώσεων για χάρη μιας μικροπολιτικής αντίληψης αλλά και της απόλυτης υποκρισίας που φτάνει να αμφισβητεί ακόμα και το αν οι νόμοι οφείλουν να εφαρμόζονται για όλους ισότιμα, η παρέμβαση Μομφεράτου ξεχωρίζει όσο κι αν ελάχιστοι την άκουσαν μέσα στην οχλαγωγία...

Αντα Ψαρρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.