Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Διαγωνισμός για την κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού Δήμου Μυκόνου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Γραφείο Περιφερειάρχη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαγωνισμό για την κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού Δήμου Μυκόνου, προκηρύσσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη,  Γιώργου Χατζημάρκου,  η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προκηρύσσει διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού Δήμου Μυκόνου », συνολικού προϋπολογισμού 1.275.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).


Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη,  11 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 10:00 π.μ., στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας, στην Ερμούπολη της Σύρου.


Ο Βρεφονηπιακός σταθμός Δήμου Μυκόνου αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική υποδομή για το νησί, δεδομένου ότι πρόκειται για την πρώτη υποδομή Βρεφονηπιακού Σταθμού που δημιουργείται στην Μύκονο, η οποία θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων αλλά και των εποχικά εργαζομένων γονέων κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου, οπότε ο πληθυσμός του νησιού αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.


Το έργο αφορά το βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου Μυκόνου, στην περιοχή Αργύραινα, με δυναμικότητα για 60 βρέφη και νήπια (18 βρέφη και 42 νήπια) καλύπτοντας ένα εύρος ηλικιών από 2 μηνών έως 4,5 ετών. Το κτίριο θα καλύπτει συνολική επιφάνεια 400 τ.μ. και θα διαθέτει μια αίθουσα απασχόλησης βρεφών, δυο αίθουσες ύπνου βρεφών, δυο αίθουσες απασχόλησης νηπίων, μια αίθουσα ύπνου νηπίων, μια τραπεζαρία, μια κουζίνα, δωμάτιο μόνωσης, χώρο αναμονής, χώρο αλλαγών για τα βρέφη και χώρο παρασκευής γάλακτος. Επίσης, διαθέτει γραφεία προσωπικού και διεύθυνσης. Το κτίριο περιλαμβάνει αποθήκες, όπως και άλλους απαραίτητους υποστηρικτικούς – βοηθητικούς χώρους προσωπικού, νηπίων και ΑμεΑ.
Ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται στη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, στη προσβασιμότητα, στους χώρους στάθμευσης, στον αύλειο χώρο και την περίφραξη αυτού. Το σύνολο του βρεφονηπιακού σταθμού (κτίριο και αύλειος χώρος) θα είναι πλήρως εξοπλισμένο, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η λειτουργικότητά του.
Ερμούπολη, 30 Νοεμβρίου  2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.