Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Ε, όχι και “δεν είχε μηχανισμό ο Γεννηματάς”!

Θέλουν οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ να  συμβιβαστούν με την ιδέα “τη Φώφη έχουμε, με τη Φώφη θα πάμε”, αλλά η ίδια δεν τους αφήνει.   Όταν κλήθηκε να σχολιάσει στην τηλεόραση όσα είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης για την οικογενειοκρατία τα χαρακτήρισε «μικρότητες».
Και πρόσθεσε: «Τι σημαίνει οικογενειοκρατία. Το ακούω 17 χρόνια που είμαι στην πολιτική. Ο Γιώργος Γεννηματάς δεν υπήρξε ποτέ τζάκι της πολιτικής.  Δεν είχε μηχανισμούς. Ούτε εγώ έχω».
Εδώ κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ μπορεί να έσπασαν και την τηλεόρασή τους. Την στήριξαν την Κυριακή προκειμένου να μην πέσει το ΠΑΣΟΚ στα χέρια όσων ήθελαν να το εξαφανίσουν. Αλλά να μην τους εμπαίζει και μπροστά στα μάτια τους; Ποτέ άλλοτε πολιτικός δεν εξόργισε τόσο πολύ με τόσες λίγες λέξεις.
Κατ’ αρχήν γιατί είναι «μικρότητα» να μέμφεται κάποιος την οικογενειοκρατία στην πολιτική; Αν πράγματι η ίδια δεν ξέρει  τι σημαίνει οικογενειοκρατία μπορεί να ανοίξει ένα λεξικό. Στην περίπτωσή της σημαίνει να είναι κάποιος εξαφανισμένος από ένα κόμμα και μετά από χρόνια να χρησιμοποιεί το όνομα του πατέρα του για να μπει στην πολιτική.
Επειδή προφανώς δεν είχε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, άλλωστε κανείς δεν τη θυμάται πέρα από το πολιτικό γραφείο του πατέρα της,  ίσως δεν ξέρει ότι αν υπήρχε κάποιος που είχε προσωπικό μηχανισμό στο ΠΑΣΟΚ αυτός ήταν ο Γιώργος Γεννηματάς.
Καλός και αγαπητός πολιτικός, αλλά ο μηχανισμός- μηχανισμός. Τόσο που πολλοί υπέθεταν τότε -μεταξύ των οποίων και ο Ανδρέας Παπανδρέου- ότι προετοιμάζεται για να ιδρύσει δικό του  κόμμα.
Η περίφημη «Ομάδα Γεννηματά» ήταν τυπική περίπτωση εσωκομματικής φράξιας και υπάρχει ακόμη. Δεν είναι ώρα για ονόματα και λεπτομέρειες- έχουν αναφερθεί τόσες φορές άλλωστε. Αλλά όχι και «δεν είχε μηχανισμό ο Γεννηματάς. Ή ότι δεν έχει η ίδια. Υπάρχουν και άνθρωποι που ξέρουν και βλέπουν. Και η ίδια δεν θέλει να αρχίσουν να θυμούνται, μέρες που είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.