Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Οταν New York Times, Monde, Guardian, BBC έχουν κοινή γραμμή...

για τα Paradise Papers, τα ελληνικά Μέσα ασχολούνται με τον Κουφοντίνα...
Τα ελληνικά ΜΜΕ που δήθεν είναι ανεξάρτητα όσο ασχολούνταν με την 48ωρη άδεια Κουφοντίνα και αντιμετώπιζαν τον Λουκά της 17Ν ως μείζον θέμα. Τα μεγάλα παγκόσμιας εμβέλειας Μέσα ενημέρωσης όπως οι «New York Times», ο «Monde», ο «Guardian», το «BBC» χάραζαν κοινή γραμμή συμφωνώντας ότι «Οι φορολογικοί παράδεισοι – που δεν βρίσκονται μόνο σε απομακρυσμένα νησιά, αλλά και στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη – βοηθούν κυρίως όσους επιθυμούν, είτε να φοροαποφύγουν είτε να κρύψουν τα περιουσιακά τους στοιχεία είτε να ξεπλύνουν μαύρο χρήμα».

Αντίθετα τα εγχώρια μεγάλα Μέσα κάποια εξ αυτών αγνοούσαν επιδεικτικά την είδηση εξαιτίας της αναφοράς σε αυτά της συζύγου του προέδρου της ΝΔ Μαρέβας Γκραμπόφσκι και κάποια άλλα θεωρούσαν ότι οι ειδήσεις του ελληνικού χωριού είναι πιο σημαντικές από... συνέχεια
...όσα προβληματίζουν τον υπόλοιπο πλανήτη. Άλλωστε η εσωστρέφεια με την έννοια της ομφαλοσκόπησης ανέκαθεν βασάνιζε τη φυλή μας!

«Τα χρήματα που χάνονται στη μαύρη τρύπα των offshore τα στερούνται ως έσοδα οι κυβερνήσεις που μοιραία φορολογούν περισσότερο τους υπόλοιπους πολίτες και τις επιχειρήσεις που δεν κρύβουν τα κέρδη τους σε φορολογικούς παραδείσους. Για αυτό πληθαίνουν και οι φωνές που απαιτούν συντονισμένη δράση για να καμφθεί η πρακτική αυτή που επιδεινώνει τις ήδη μεγάλες ανισότητες» αναφέρεται με αφορμή τις αποκαλύψεις των Paradise Papers.

Τα δυο παραπάνω ενδιαφέροντα αποσπάσματα που τονίζουν την κοινή γραμμή των μεγάλων ξένων Μέσων στο θέμα των φορολογικών παραδείσων και της επίσης κοινής αντιμετώπισης που πρέπει να υπάρχει και αναδεικνύουν οι συγκεκριμένοι διεθνείς μιντιακοί κολοσσοί δημοσιεύθηκαν στο προχθεσινό φύλλο του «ΒΗΜΑτος», ξεχνώντας όμως το ρεπορτάζ να αναφέρει τη συμπεριφορά των ελληνικών Μέσων!...


enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.