Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

O Ερντογάν έχει χάσει τον ύπνο του...

Ο εφιάλτης του Ερντογάν...
O Ερντογάν έχει χάσει τον ύπνο του. Η σύλληψη ενός επιχειρηματία για την παραβίαση του αμερικανικού εμπάργκο στο Ιράν με τη βοήθεια ορισμένων υπουργών και μιας τουρκικής τράπεζας, μπορεί να οδηγήσει στην αποκάλυψη ενός γιγάντιου σκανδάλου, όπου εμπλέκονται πολλοί υπουργοί και μέλη της οικογένειας του Ερντογάν. Η υπόθεση θα ανοίξει στην Νέα Υόρκη στις 4 Δεκέμβρη και ο Τούρκος Πρόεδρος χάνεται μέσα στους εφιάλτες του.

Ο επιχειρηματίας Ρεζά Ζαράμπ είναι Τούρκος υπήκοος, όμως έχει ιρανική καταγωγή. Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν περιλαμβάνουν την παραβίαση του αμερικανικού εμπάργκο στο Ιράν, τους τραπεζικούς κανόνες και το ξέπλυμα χρήματος. Έχοντας συλληφθεί στο Μαϊάμι και φυλακιστεί, επέλεξε να συνεργαστεί με τον Αμερικανό εισαγγελέα. Κατόπιν, του έδωσε όλες τις πληροφορίες και τα ονόματα των εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο των εκατομμυρίων δολαρίων, που αντιστοιχούν στα κέρδη από το παράνομο πετρέλαιο και φυσικό αέριο που εισήχθη από το Ιράν...

συνέχεια
Ο Ζαράμπ ήταν σε συνεννόηση με τον Τούρκο υπουργό Οικονομικών εκείνης της περιόδου, κ. Ζαφέρ Τσαγλαγιάν, για τον οποίο επίσης υπάρχει ένταλμα σύλληψης από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης, και με την δημόσια τράπεζα, Halk Bank, ο αντιπρόεδρος της οποίας, Χακάν Ατίλλα, είναι επίσης φυλακισμένος εκεί.

Ο Ζαράμπ είχε επίσης δωροδοκήσει τουλάχιστον τέσσερις υπουργούς με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια. Επίσης είχε κάνει μεγάλες δωρεές σε ιδρύματα που διευθύνει η σύζυγος και ο γιος του Ερντογάν. Ο επιχειρηματίας μέσω ψεύτικων εταιρειών έκοβε πλαστά τιμολόγια για να καλύψει τις παράνομες εμπορικές και οικονομικές δραστηριότητές τους.

Ο Ζαράμπ είχε συλληφθεί από την τουρκική αστυνομία τον Δεκέμβριο του 2013, αλλά αφέθηκε ελεύθερος μετά από 70 μέρες. Οι γιοι των τεσσάρων υπουργών και διοικητών της Halk Bank συνελήφθησαν να έχουν εκατομμύρια δολάρια και ευρώ κρυμμένα στα σπίτια τους. Οι αστυνομικοί, οι εισαγγελείς και οι δικαστές που εμπλέκονταν στις συλλήψεις του Ζαράμπ και των υπολοίπων, αργότερα συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν οι ίδιοι, αφού παρουσιάστηκαν από την κυβέρνηση ως γκιουλενιστές.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

πηγη tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.