Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

«Σκάνδαλο είναι ό,τι αποδεικνύεται με τις θεσμικές διαδικασίες»…

Βλήματα ανευθυνότητας...

  Τι έμεινε, τελικά, από τη χλαπαταγή τόσων ημερών για το «σκάνδαλο» με τα ληγμένα βλήματα που επρόκειτο η Ελλάδα να πουλήσει στη Σαουδική Αραβία; Πρακτικά τίποτε, εκτός από μεγάλα λόγια που έπεσαν στο κενό, από κατηγορίες που έμειναν μετέωρες και από μια ανακατωσούρα που επιβεβαίωσε ότι διαχρονικά η σκανδαλολογία καταλαμβάνει πολύ περισσότερο χώρο στην πολιτική μας ζωή από όσο της αξίζει.

Σκάνδαλα υπήρξαν και θα υπάρξουν πολλά. Όμως σκάνδαλο είναι μόνο ό,τι αποδεικνύεται – σε αντίθετη περίπτωση η σκανδαλολογία εκθέτει αυτόν που την ανακινεί. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.
Εν προκειμένω... συνέχεια
...η Ν.Δ. και η ΔΗΣΥ κατάφεραν να εμφανιστούν στη Βουλή μη έχοντας να προσθέσουν ούτε ένα «και» σε όσα νωρίτερα είχαν γραφτεί και ακουστεί σε όλες τις κατηγορίες ΜΜΕ.

Οι κυβερνητικές απαντήσεις κατέρριψαν τους ισχυρισμούς περί μεσαζόντων, λαθρεμπορίου και μίζας και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος αφήνοντας πίσω την απορία γιατί επί είκοσι ημέρες μια εντελώς ατεκμηρίωτη υπόθεση έγινε πρώτο θέμα της πολιτικής επικαιρότητας.

 Ίσως ήταν μια προσπάθεια του παλαιού «δικομματισμού» να ακυρώσει τον ισχυρισμό του ΣΥΡΙΖΑ περί «ηθικού πλεονεκτήματος» και να καταδείξει ότι «επιτέλους, να που όλοι ίδιοι είμαστε».
 Ίσως ήταν αποτέλεσμα της επικράτησης, στο εσωτερικό της Ν.Δ., αυτών που προσφάτως εισηγήθηκαν στην ηγεσία της «να κυλιστούμε στη λάσπη».
 Ίσως οι ήδη ερευνώμενες – από τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη – παλαιές υποθέσεις έχουν δημιουργήσει την ανάγκη ενός πολιτικού αντιπερισπασμού.

Ό,τι κι αν ισχύει, το αποτέλεσμα είναι «μηδέν εις το πηλίκον». Το αυτό ισχύει όμως και με την απόπειρα της κυβέρνησης – η οποία προφανώς επιχείρησε να ανταποδώσει τη λάσπη για να αλλάξουν οι εντυπώσεις – να εμπλέξει επίσης χωρίς στοιχεία και αποδείξεις τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι σε σενάρια περί μεσαζόντων για την ίδια υπόθεση.

Η βασική αρχή, που λέει ότι σκάνδαλο είναι ό,τι αποδεικνύεται με τις θεσμικές διαδικασίες, επί πολλές μέρες πήγε περίπατο...

Πηγή: topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.