Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Παρωχημένη τακτική η κομματικοποίηση εκλογών στους επιστημονικούς συλλόγους τής χώρας...

Και τώρα; Ποιος θα την πληρώσει;

Η νίκη του Δημήτρη Βερβεσού σε βάρος του «γαλάζιου» Δημήτρη Αναστασόπουλου ήρθε ως φυσικό επακόλουθο της αναιμικής επίδοσης του δεξιού υποψήφιου στον πρώτο γύρο (μόλις 17%) αλλά και ενός κλίματος αδιαφορίας και προσωπικών (αντί κομματικών) κριτηρίων που αρχίζουν να κυριαρχούν στους δικηγορικούς συλλόγους όλης της χώρας.
Η Νέα Δημοκρατία είναι αλήθεια ότι ήταν το μοναδικό κόμμα που  επένδυσε στις εκλογές αυτές και κινητοποίησε το μηχανισμό της, προβλήθηκε αντίστοιχα από τα φιλικά ΜΜΕ και «πανηγύρισε» στις ελάχιστες περιπτώσεις που κάποιος κομματικός εξελέγη, θέλοντας να επιδείξει στην κομματική της βάση ότι είναι στον προθάλαμο της εξουσίας.
Είναι πολλά τα παραδείγματα με στελέχη της που ΝΔ μεταχειρίζονται τους επιστημονικούς συλλόγους ως μέσα ανάδειξης και εξυπηρέτησης φιλοδοξιών και μικροκομματικών συμφερόντων. Όμως αυτοί που ψηφίζουν είτε αδιαφορούν είτε βρίσκονται σε σύγκρουση με τη μικροκομματική λογική περασμένων δεκαετιών.
Η κομματικοποίηση εκλογών στους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς είναι μια παρωχημένη τακτική που ανάγεται στο δικομματισμό των περασμένων δεκαετιών. Η ΝΔ δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να υπενθυμίζει ότι η πολιτική της προσέγγιση παραμένει προσκολλημένη σε ένα «ντεμοντέ» παλαιοκομματισμό. Και μάλιστα, όταν χάνει, κάποιος πρέπει να πληρώσει το λογαριασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.