Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

''Η ΕΡΤ δεν λειτουργεί σε βάρος του Έλληνα πολίτη''...

«Η ΕΡΤ δεν είναι ΣΚΑΪ να υποκλέπτει παραγόμενο προϊόν. Κάποιοι άλλοι χρησιμοποιούν τζάμπα υλικό της ΕΡΤ για το κοινό τους» τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Μάριου Γεωργιάδη, ο υπουργός αναφέρθηκε σε 206 προσλήψεις στην ΕΡΤ και ανακοίνωσε ότι η οικονομικά εξορθολογισμένη δημόσια ραδιοτηλεόραση εισφέρει κάθε χρόνο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό.

Συγκεκριμένα φέτος η ΕΡΤ έδωσε 55 εκατ. στον κρατικό προϋπολογισμό και το 2018 θα εισφέρει άλλα 64 εκατ. ευρώ από τα 180 εκατ. ευρώ που λαμβάνει από το ανταποδοτικό τέλος. «Η ΕΡΤ δε λειτουργεί σε βάρος του Έλληνα πολίτη και ανταποκρίνεται στο ρόλο της», επεσήμανε ο Ν. Παππάς.

Όσον αφορά την πρόσληψη 206 ατόμων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ο υπουργός υπογράμμισε ότι η αντικατάσταση των εξωτερικών συνεργατών με εσωτερικούς εργαζόμενους θα έχει ως αποτέλεσμα να εξοικονομηθούν πόροι για την ΕΡΤ. Ανέφερε ως παράδειγμα ότι το κόστος για ένα μοντέρ ιδιωτικής εταιρείας που χρησιμοποιεί σήμερα η ΕΡΤ είναι 1.960 ευρώ το μήνα όταν το κόστος μισθοδοσίας για έναν εσωτερικό μοντέρ είναι 1.500 ευρώ.


από left.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.