Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Κυριάκος ...εναντίον τής οικογενειοκρατίας...!

Μητσοτάκης εναντίον Μητσοτάκη


Έτσι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής υποστηρίζει ότι, αν σχηματίσει κυβέρνηση, δεν θα συμμετάσχουν μέλη της οικογένειάς του, τα οποία δεν πρόκειται να καταλάβουν ούτε άλλο πολιτειακό αξίωμα. Η εξαγγελία είναι καλοδεχούμενη, αν και ο νεποτισμός στο ελληνικό πολιτικό σύστημα χρειάζεται πολύ γενναιότερα μέτρα εκδημοκρατισμού για να αντιμετωπιστεί. Θα τολμούσε άραγε ο κ. Μητσοτάκης να αποκλείσει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ και το όνομα Καραμανλή;
Προς το παρόν, πάντως, το παιχνίδι μοιάζει ελαφρώς στημένο:
 συνέχεια
η Ντόρα δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για μια ακόμη υπουργική θητεία, αλλά για τη θέση της Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το δε άλλο μέλος της οικογένειας, ο Κώστας Μπακογιάννης είχε ήδη ειδοποιηθεί, μετά την ανοικτή διαφοροποίηση του από την γραμμή του θείου του για αποχή από τα περιφερειακά συνέδρια της κυβέρνησης, ότι δεν πρόκειται να είναι στα ψηφοδέλτια του κόμματος.
Αυτή η «ωραία ατμόσφαιρα» στην οικογένεια Μητσοτάκη θα μπορούσε να χειροτερέψει, αν τα πράγματα πάνε λίγο στραβά. Αν τις επόμενες βουλευτικές εκλογές δεν τις κερδίσει η ΝΔ, η Ντόρα Μπακογιάννη, με την οποία ο Κυριάκος δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις του κόσμου, θα μείνει εκτός πολιτικής. Ή επίσης, αν οι εκλογές διεξαχθούν κανονικά το φθινόπωρο του 2019, είναι η σημερινή κυβέρνηση που θα διορίσει τον επόμενο Επίτροπο, μετά τις ευρωεκλογές τον Μάιο της ίδιας χρονιάς. Οπότε πάλι η Ντόρα θα μείνει εκτός.
Με άλλα λόγια, ο πρόεδρος της ΝΔ προχώρησε σε μια εξαγγελία που έχει επικοινωνιακή στόχευση και προσωρινά οφέλη, αλλά μπορεί να του δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα, αν μπλέξει με το... Μητσοτακέϊκο.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.