Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Τι θα συζητήσουν Τσίπρας - Ερντογάν...

Ψηλά στη λίστα το προσφυγικό...


Την ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν στις επαφές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα έφερε στο φως της δημοσιότητας η Hurriyet.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, που επικαλείται πηγές από την Κυβέρνηση της γείτονας, το πρώτο θέμα που θα τεθεί είναι το Αιγαίοι και οι μειονότητες. Στο εν λόγω κομμάτι αναφέρεται πως οι «διαφορές στο Αιγαίο θα κατατεθούν στο τραπέζι», με το δημοσίευμα να αμφισβητήσει εμμέσως πλην σαφώς το μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων αναφέροντας ότι...  συνέχεια
...«η ελληνική πλευρά αναμένεται να φέρει στο τραπέζι τους προβαλλόμενους ισχυρισμούς «παραβιάσεων» των τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο».

Εν συνεχεία, επισημαίνεται πως στο τραπέζι των επαφών θα έχει περίοπτη θέση το Κυπριακό επισημαίνοντας ότι πριν την επίσκεψη Ερντογάν υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη για το θέμα. Επισημαίνεται πως στις επαφές των ηγετών αναμένεται να ανανεωθεί η υποστήριξη της Ελλάδας για ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. ικανοποιώντας, βέβαια, τα απαραίτητα κριτήρια.

Στο ρεπορτάζ τονίζεται ότι θα συζητηθεί και το κεφάλαιο «οικονομία, εμπόριο, μεταφορές και τουρισμός» με την επισήμανση ότι ο όγκος του εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών αναμένεται να κυμανθεί στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επίσης από μία τέτοια συνάντηση Κορυφής δεν θα μπορούσε να λύσει το προσφυγικό με το ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας να σημειώνει ότι «η Ελλάδα είναι ικανοποιημένη με την εφαρμογή της Συμφωνίας Τουρκίας-ΕΕ για το ζήτημα των προσφύγων».

Ενώ ως τελευταίο θέμα των επαφών των ηγετών της Ελλάδας και της Τουρκίας αναφέρεται το κεφάλαιο «ασφάλεια και καταπολέμηση της τρομοκρατίας μέσω συνεργασιών». Και εδώ όπως αναφέρει η Hurriyet ο Ερντογάν θα θέσει εκ νέου αίτημα έκδοσης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που μετά το πραξικόπημα ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας...

Πηγή ρεπορτάζ: Hurriyet.com.tr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.