Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Ειδική τελετή γιά τόν "πατέρα" τού Bugs Bunny...

Bob Givens: Εκδήλωση στη μνήμη του δημιουργού του Bugs Bunny
Δεν επινόησε τον Bugs Bunny, αλλά του έδωσε τη μορφή που έχει σήμερα. Όταν το 1940 ανατέθηκε στον Bob Givens  να ανασχεδιάσει τον χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων που είχε ήδη εμφανιστεί σε μερικά καρτούν, προέκυψε ο έξυπνος και γεμάτος αυτοπεποίθηση ανθρωπόμορφος λαγός.
Ο Bugs Bunny ήταν ο πρωταγωνιστής της σειράς κινουμένων σχεδίων «The Looney Tunes and Merrie Melodies» παραγωγής Warner Bros που χάρισε χαμόγελα σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο...


Ο Givens  εντάχθηκε στο δυναμικό της Warner Bros, όπου εργάστηκε με τους θρύλους του animation Chuck Jones και Tex Avery.  Για τον Avery η προηγούμενη μορφή του Bugs Bunny ήταν «πολύ χαριτωμένη».
Σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ο Bugs Bunny είναι η «ένατη πιο γνωστή απεικονισμένη στον κινηματογράφο προσωπικότητα» μετά τον Σέρλοκ Χολμς, αλλά σε καλύτερη θέση από τον Κόμη Δράκουλα. Το 1985, ήταν ο δεύτερος χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων μετά τον Mickey Mouse που απέκτησε αστέρι στη λεωφόρο της Δόξας στο Χόλυγουντ.
Σε αυτά πρέπει να συνέβαλε το γεγονός ότι ο Givens  έδωσε στο λαγό το όρθιο βάδισμα του, το οποίο του επέτρεψε να εκτελεί τα κόλπα του με μεγαλύτερη σιγουριά και αβίαστα.
Ο Bob Givens  ξεκίνησε την καριέρα του στο Disney Studio. Εκεί εργάστηκε, μεταξύ άλλων, το 1937 στην κλασική ταινία κινουμένων σχεδίων «Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι» την πρώτη ταινία μεγάλου μήκους της Disney. Μετά την επιτυχία του με τον Bugs Bunny, ο σχεδιαστής κινουμένων σχεδίων εντάχθηκε στη Warner Bros και στην ανάπτυξη άλλων χαρακτήρων στη σειρά «Looney Tunes», όπως ο Daffy Duck. Συμμετείχε επίσης στα animation Tom & Jerry, Alvin and the Chipmunks και Popeye.
Στην 60χρονη καριέρα του βρέθηκε ως δημιουργός κινουμένων σχεδίων στο δυναμικό των μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου, όπως η Disney, η Warner Bros και η Hanna-Barbera.
Ο Givens  πέθανε στις 14 Δεκεμβρίου σε ηλικία 99 ετών στην Καλιφόρνια. Το Σωματείο Δημιουργών Κινουμένων Σχεδίων των ΗΠΑ θα διοργανώσει ειδική τελετή στη μνήμη του στις 10 Φεβρουαρίου 2018.
Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017
Naftemporiki 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.