Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

«Happy Fridays»...

Στο σχολείο οι τσάντες...
μία Παρασκευή τον μήνα...

Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και όλων των γονέων οι μαθητές θα μπορούν να περνούν ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα χωρίς μελέτη στο πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου Παιδείας «Happy Fridays».

Σύμφωνα με τη νέα δράση, που εφαρμόζεται ήδη πιλοτικά σε 40 σχολεία και θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα, οι μαθητές θα αφήνουν την τσάντα στο σχολείο σε προκαθορισμένες Παρασκευές (σ.σ. αναμένεται η δημοσιοποίηση σχετικής εγκυκλίου από το υπουργείο).


Κ. Γαβρόγλου: Στόχος να μετριαστεί το άγχος για μελέτη

Σε δηλώσεις του για το μέτρο ο υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά στοχεύει στην ενίσχυση του ποιοτικού χρόνου των παιδιών με τις οικογένειές τους και, παράλληλα, διευρύνει τις δυνατότητες ενασχόλησής τους με δραστηριότητες που άπτονται των προσωπικών τους ενδιαφερόντων.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το πρόγραμμα έχει στόχο να μετριάσει το άγχος των μαθητών για τη μελέτη της επόμενης μέρας καθώς το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών θα ολοκληρώνεται εντός του σχολείου.

«Η συγκεκριμένη δράση συμβάλλει σε μια γενικότερη επανεκτίμηση της σημασίας και του ρόλου των εργασιών στο σπίτι σε σχέση με τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών και των μαθητριών», πρόσθεσε ο υπουργός και εξέφρασε την ελπίδα να αποδειχθεί στην πράξη ένα παιδαγωγικά χρήσιμο μέτρο ώστε από τη νέα σχολική χρονιά επεκταθεί και σε άλλες μέρες της εβδομάδας στα ολοήμερα σχολεία...


από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.