Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Τό ...ψυχρολογικό σκίτσο...

                                            ...τού Αρκά


"Δυσαναπλήρωτη απώλεια"...

Ο χαμένος παράδεισος του Ερρίκος Ντυνάν...
Αποτελεί βασική αρχή του κράτους δικαίου ότι ένοχος ένοχον ου ποιεί. Γι αυτό οι βαριές κατηγορίες του Ανδρέα Μαρτίνη, πρώην προέδρου του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν δεν...
συνιστούν αποδείξεις ενοχής για τα πρόσωπα που κατονομάζει: οι ευθύνες του πρώην πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και των υπουργών Υγείας, από τον Λοβέρδο και τον Βορίδη μέχρι τον Γεωργιάδη, θα πρέπει να ερευνηθούν από την Δικαιοσύνη και την αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Αυτό όμως που είναι αδιαμφισβήτητο είναι το καθεστώς που ο κ. Μαρτίνης περιγράφει στη συνέντευξη του το πολιτικό προσωπικό που κυβερνούσε τη χώρα για δεκαετίες, μεταχειρίζεται τη δημόσια υγεία και τα νοσοκομεία σαν να είναι τισφλίκι του. Ο ένας θέλει να να διορίσει τους δικούς του ανθρώπους στη διοίκηση ανεξάρτητα αν έχουν τα κατάλληλα προσόντα, ο άλλος να περάσει το νοσηλευτικό ίδρυμα στα χέρια ιδιωτικών συμφερόντων, ο τρίτος αθωώνει με νομοθετική ρύθμιση αυτούς που θα κάνουν τη βρόμικη δουλειά.

Εκατομμύρια χαμένα για τα δημόσιο, κάπως έτσι άλλωστε δεν χρεοκόπησε όλη η χώρα; Και όλα αυτά με περίσσεια αλαζονία, λες και πρόκειται να μείνουν για πάντα στην εξουσία και κανείς δεν θα τους ελέγξει ποτέ.

Εδώ βρίσκεται και η αιτία του μίσους που νοιώθουν για τη σημερινή κυβέρνηση, η μανία να την ανατρέψουν με όλα τα μέσα, τα βάστα Γιερούν, Λαγκάρντ ή Σόιμπλε, η χαρά που δεν κρύβεται όταν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές τελματώνουν. Μπορεί η κυβέρνηση να κάνει λάθη ή να καθυστερεί να προχωρήσει σε αλλαγές που έχουν ωριμάσει, μπορεί οι ανακολουθίες της να απομακρύνουν πολίτες και ψηφοφόρους αλλά κανείς δεν πρέπει να γελιέται: οι πραγματικοί υπεύθυνοι της καταστροφής, τον χαμένο παράδεισο του Ντυνάν, που τους ανήκε, δεν μπορούν να παραδεχθούν ότι έχασαν...
tvxs.gr

Ο κόσμος τών μυστικών υπηρεσιών: "Σκοτεινός¨...

Τι γνώριζε η Τερέζα Μέι;..
Κρύβουν πληροφορίες για να προστατευθούν τα μυστικά της βρετανικής εξωτερικής πολιτικής...

Κρίσιμα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, όπως το γιατί οι υπηρεσίες ασφαλείας της MI5 δεν έκαναν τίποτα ενώ είχαν στοιχεία για τρομοκράτες και γιατί η κυβέρνηση δεν προειδοποίησε το κοινό για την απειλή και τώρα απλά υπόσχεται διεξαγωγή «εσωτερικής έρευνας».

Ο φερόμενος ως βομβιστής αυτοκτονίας, Salman Abedi, ήταν μέλος μιας εξτρεμιστικής ομάδας με το όνομα LIFG (Libyan Islamic Fighting Group) που μεσουρανούσε στο Μάντσεστερ και η οποία καλλιεργήθηκε και χρησιμοποιήθηκε από την MI5 για πάνω από 20 χρόνια.

Η LIFG έχει χαρακτηριστεί στη Βρετανία ως τρομοκρατική οργάνωση που αποσκοπεί «στην εγκαθίδρυση σκληρού ισλαμικού κράτους στη Λιβύη» και που «ήταν μέρος ενός μεγαλύτερου εξτρεμιστικού κινήματος που εμπνεύσθηκε από την Αλ-Κάιντα».

Η «καπνιστή κάννη» όμως είναι ότι όταν η Τερέζα Μέι ήταν υπουργός Εσωτερικών οι τζιχαντιστές της LIFG ήταν ελεύθεροι να ταξιδεύουν απρόσκοπτα στην Ευρώπη και μάλιστα ενθαρρύνονταν να «μπουν στη μάχη»: αφενός για να καθαιρέσουν τον Μουαμάρ Καντάφι στη Λιβύη και αφετέρου για να συνεργαστούν με την Αλ-Κάιντα στη μάχη της Συρίας...

Για να διαβάσετε ολόκληρη την ανάλυση, πατήστε εδώ



Πλωτή εξέδρα στο Super Paradise στη Μύκονο

Πλωτή εξέδρα στο Super Paradise στη Μύκονο
Η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων ενέκρινε τη τοποθέτηση πλωτής εξέδρας εμβαδού 63,58 τ.μ. για εποχιακή χρήση έμπροσθεν της εταιρείας εστίασης τουριστική και ξενοδοχειακή “JACKIE' O BAR-MYKONOS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΑΕ” στη θαλάσσια περιοχή Πλυντρί - Super Paradise στη Μύκονο.
H τοποθέτηση της πλωτής εξέδρας γίνεται με μία σειρά όρων και προϋποθέσεων όπως:
- Η πλωτή εξέδρα τοποθετείται άνευ επέμβασης στον αιγιαλό.
- Δεν επιτρέπεται η χρήση της πλωτής εξέδρας για εγκατάσταση και λειτουργία εστιατορίων ή κέντρων αναψυχής, ούτε δύναται να εξυπηρετεί θέσεις μόνιμου ελλιμενισμού σκαφών ή διαφημιστικούς σκοπούς.
- Να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, προστασίας του περιβάλλοντος και ασφάλειας ναυσιπλοΐας κατά τη χρήση της πλωτής εξέδρας. 

ΤornosNews

Β.Βαρδινογιάννης: Τα προβλήματα της Ελλάδας πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί...

Ομιλία στη γενική συνέλευση των μετόχων...
Προβλήματα υπάρχουν διεθνώς και όχι μόνο στην Ελλάδα, τα δικά μας πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί, επισήμανε ο πρόεδρος της Motor Oil, Βαρδής Βαρδινογιάννης, μιλώντας σήμερα, Τετάρτη, στην γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Ο επικεφαλής του ομίλου στάθηκε ιδιαίτερα στην αλληλεγγύη της εταιρίας προς τους εργαζόμενους και αντίστροφα, ενώ τόνισε ακόμη ότι η εταιρία και οι άνθρωποι της δεν κομματίζονται.

Αναφερόμενος στις έρευνες για υδρογονάνθρακες στον ελληνικό χώρο, ο διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil Πέτρος Τζανετάκης ανέφερε ότι οι έρευνες σε μεγάλο θαλάσσιο βάθος είναι «κάτι πολύ δύσκολο και πολύ μακρινό».

Η γενική συνέλευση ενέκρινε την παροχή μπόνους ύψους 8 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους, καθώς και την διανομή μερίσματος ύψους 90 λεπτών ανά μετοχή, από τα οποία τα 20 λεπτά έχουν δοθεί ως προμέρισμα τον Νοέμβριο και τα υπόλοιπα 70 λεπτά θα καταβληθούν στις 3 Ιουλίου...


Πηγή in.gr


enimerosi24.gr

Δίωξη για απάτη - ξέπλυμα σε εταιρεία του Μπόμπολα...

Δίωξη για απάτη ύψους 50 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ασκήθηκε σε κατασκευαστική εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Μπόμπολα από την εισαγγελία Διαφθοράς.

Η υπόθεση που αφορά την κατασκευή αυτοκινητόδρομου στα Σκόπια, ερευνήθηκε από την εισαγγελία Διαφθοράς μετά από στοιχεία που συγκέντρωσε η OLAF (ευρωπαϊκή υπηρεσία καταπολέμησης απάτης) και όπως προέκυψε η απάτη στρέφεται σε βάρος των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά τις καταγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα Σκόπια, Ζόραν Ζάεβ, για ατασθαλίες στην εργολαβία του αυτοκινητοδρόμου Ντέμιρ Κάπια – Σμόκβιτσα που είχε αναλάβει η κατασκευαστική εταιρεία συμφερόντων Μπόμπολα..

Μάλιστα, η αντιπολίτευση είχε καταγγείλει ότι η υπόθεση κατασκευής του αυτοκινητόδρομο, ύψους 270.000.000 ευρώ, είναι μια μεγάλη υπόθεση διαφθοράς αφού η ελληνική εταιρεία, φέρεται, σύμφωνα με καταγγελίες να κέρδισε το έργο αν και η προσφορά της ήταν σημαντικά υψηλότερη (κατά 40.000.000 ευρώ) από αυτές των ανταγωνιστών της.

Η κατασκευαστική εταιρεία, από την πλευρά της, έχει χαρακτηρίσει «αβάσιμα και αδικαιολόγητα» τα σχετικά δημοσιεύματα του σκοπιανού και διεθνούς Τύπου υποστηρίζοντας ότι «από την έναρξη του παραπάνω έργου όλες οι δραστηριότητες και όλες οι σχετικές οικονομικές συναλλαγές εκτελούνται σύμφωνα με τους διεθνείς και τοπικούς νόμους και κανονισμούς. Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε συναλλαγή καλύπτεται από συμβάσεις και τιμολόγια, οι φόροι υπολογίζονται και πληρώνονται και τελικώς όλες οι πληρωμές γίνονται μέσω τραπεζικού συστήματος, όπως απαιτείται από τον νόμο»...

zoornalistas.blogspot.gr

Πολιτικό μνημόσυνο στη Βουλή για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Το Ελληνικό Κοινοβούλιο τιμά τη μνήμη του πρώην πρωθυπουργού και επιτίμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. politiko-mnimosuno-gia-ton-kwnstantino-mitsotaki-sti-bouli

«Η Βουλή των Ελλήνων, με τη σημερινή ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας, τιμά τη μνήμη του πρώην πρωθυπουργού και επιτίμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Αποχαιρετά έναν από τους μεγάλους πολιτικούς της μεταπολεμικής, αλλά και της μεταπολιτευτικής περιόδου της πολιτικής μας ζωής». Με αυτά τα λόγια άνοιξε την ειδική συνεδρίαση αφιερωμένη στη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.
Το Ελληνικό Κοινοβούλιο τίμησε τη μνήμη του πρώην πρωθυπουργού και επιτίμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος υπηρέτησε τη Βουλή των Ελλήνων επί 58 χρόνια.
Η συνεδρίαση διεξάγεται στην αίθουσα της Ολομέλειας και για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη μίλησαν μέχρι τώρα ο  πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης για 15 λεπτά. Ακολούθησαν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί για 10 λεπτά.Η ειδική αυτή συνεδρίαση ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε από τις πρωταγωνιστικές μορφές αυτών των κρίσιμων περιόδων. Πρωτοεξελέγη το 1946, υπήρξε μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας επί 6 δεκαετίες ως βουλευτής, υπουργός, αρχηγός κόμματος και πρωθυπουργός. Παροιμιώδης και κοινά αναγνωρισμένος, είναι τόσο ο ήρεμος χαρακτήρας εν μέσω ακόμα και σκληρών αντιπαραθέσεων, όσο και ο σεβασμός στην κοινοβουλευτική διαδικασία και βέβαια η ρητορική του δεινότητα», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «Ως πολιτική και κοινοβουλευτική προσωπικότητα άφησε έντονο το αποτύπωμά του στη δημόσια ζωή, όχι μόνο με την ενεργό παρουσία του σε κρίσιμες περιόδους της χώρους αλλά και με το απαράμιλλο πάθος που τον χαρακτήριζε. Βρέθηκε στο επίκεντρο μεγάλων πολιτικών συγκρούσεων, ιδιαίτερα πριν τη δικτατορία, στο χώρο του Κέντρου, με ευθύνες που επιμερίζουν αντίπαλοι και φίλοι αλλά και ο ίδιος αναγνώρισε στο πλαίσιο αρνητικών φαινομένων της πολιτικής ζωής που λειτούργησαν ως θερμοκήπιο για την επτάχρονη δικτατορία, της οποίας υπήρξε ενεργητικά, κατά κοινή ομολογία, αντίπαλος».
«Ως πρωθυπουργός, παρά το σύντομο της θητείας του έδωσε το δικό του ξεχωριστό πολιτικό αφήγημα στη διακυβέρνηση του τόπου, προκαλώντας ισχυρές αντιπαλότητες στο κοινωνικό πεδίο και την πολιτική ζωή αλλά αφήνοντας και παρακαταθήκες που μέχρι σήμερα λειτουργούν ως στοιχεία ταυτότητας για την πολιτική παράταξη την οποία υπηρέτησε και ως πρόεδρος μετά την μεταπολίτευση» σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος αναφερόμενος στη σχέση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με την αριστερά, είπε ότι «θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια σχέση αλληλοεκτίμησης και σεβασμού του πολιτικού και ιδεολογικού αντιπάλου, μέσα σε δύσκολους καιρούς που το επίπεδο των σχέσεων, δεν θεωρούνταν και δεν καλλιεργούνταν ως αυτονόητο».
«Φυσικά τα έργα και οι ημέρες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ανήκουν πλέον στη δικαιοδοσία των ιστορικών αλλά και των πολιτικών αναλυτών του παρόντος και του μέλλοντος» είπε ο Νίκος Βούτσης και έκλεισε με αναφορά στον οικογενειάρχη Κωνσταντίνο Μητσοτάκη «που άφησε πίσω του μια τόσο μεγάλη και τόσο δεμένη οικογένεια».
«Ο πολιτικός κόσμος και η Βουλή τιμούν τη μνήμη του ανδρός και εξέφρασαν και εκφράζουν την εκτίμηση του προς την οικογένεια του» ανέφερε ο Νίκος Βούτσης.
  Τσίπρας: Ανέλαβε πλήρως την ευθύνη των πολιτικών του

Ο θερμός χαιρετισμός Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή...

Ο θερμός χαιρετισμός Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή - ΦΩΤΟΚατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης στη Βουλή, που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του πρώην Πρωθυπουργού και επίτιμου Προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν ένα σύντομο τετ α τετ.

Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε τον θερμό χαιρετισμό ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη την ώρα που ο πρόεδρος της ΝΔ ανέβαινε στο βήμα της Βουλής...

Δείτε τις φωτογραφίες:





Πηγή φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Η "μεγάλη πορεία" γιά τήν κατάκτηση τού ΔΟΛ...

Ο Μαρινάκης στον θρόνο του ΔΟΛ...

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κέρδισε καθαρά τη μάχη για την απόκτηση του ΔΟΛ. Αναμετρήθηκε με τους μεγάλους του ανταγωνιστές, Δημήτρη Μελισσανίδη και Ιβάν Σαββίδη, και με προσφορά περίπου 23 εκατ. ευρώ θα έχει, εκτός απροόπτου, τη δυνατότητα σε περίπου έναν μήνα, καταβάλλοντας το ποσό, να παραλάβει τα κλειδιά του ιστορικότερου Συγκροτήματος της χώρας, το οποίο ιδρύθηκε από τον Δημήτρη Λαμπράκη, πέρασε στα χέρια του γιου του, Χρήστου Λαμπράκη, μεταβιβάστηκε στον Στ. Ψυχάρη, τέθηκε υπό τον ειδικό έλεγχο των τραπεζών και τώρα αναμένει τον νέο του ιδιοκτήτη. Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαιτίας των φανερών οικογενειακών σχέσεων με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι κερδισμένη από τη μάχη, ενώ, αντιθέτως, η κυβέρνηση, που πόνταρε στον Ιβάν Σαββίδη, για δεύτερη φορά μετά τις άδειες, πήγε στη βρύση αλλά δεν ήπιε νερό.

Στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, ο Βαγγέλης Μαρινάκης συμμετείχε σε ένα σχήμα, μαζί με τον Γιάννη Αλαφούζο και άλλους εφοπλιστές, που επιχείρησε να αγοράσει τον «Ελεύθερο Τύπο», χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στη συνέχεια συμμάχησε με τον ιδιόκτητη του ΣΚΑΪ, αποκτώντας το 20% του ραδιοτηλεοπτικού ομίλου. Αργότερα όμως συγκρούστηκε και αποχώρησε. Διεκδίκησε μία από τις τέσσερις πολυπόθητες άδειες της τηλεόρασης, ανακηρύχθηκε υπερθεματιστής, αλλά ακυρώθηκε ο διαγωνισμός από το Συμβούλιο της Επικρατείας και η Digea δεν επέτρεψε να εκπέμψει ο σταθμός του (One) χωρίς άδεια. Ο εφοπλιστής όμως έδειξε υπομονή και στο τέλος κατάκτησε το μεγαλύτερο έπαθλο στα ΜΜΕ, τον ΔΟΛ...


typologies.gr