Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

10 + 1 προεκλογικές υποσχέσεις Πατούλη...

Έτοιμος για τη Δημαρχία της Αθήνας και έναν Νέο Χρυσό Αιώνα...
10 + 1 προεκλογικές υποσχέσεις Πατούλη
Κορόιδο είναι ο Πατούλης να μείνει στα στενά όρια του Αμαρουσίου; Την Αθήνα ονειρεύεται ο άνθρωπος, το Δήμο Αθηναίων που έχει όλη την προβολή και όλα τα κονέ του κόσμου. Εξ ου και δημιούργησε τον Ομίλου Ενεργών Πολιτών "Αθήνα πρωτεύουσα ξανά" στον οποίο προεδρεύει κιόλας. Και φρόντισε να δηλώσει με τρόπο όχι και τόσο υπαινικτικό:

"Δεν πιστεύω στο μοντέλο του υποψήφιου δημάρχου που έρχεται από το πουθενά. Είδαμε πού οδήγησε την Αθήνα το μοντέλο αυτό".
Οπότε θα κατέβει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Θα κατέβει υποψήφιος στην Αθήνα, άλλωστε όπως σημείωσε ο ίδιος διετέλεσε Πετραλωνίτης στα παιδικά του χρόνια. Κι επειδή εμείς εδώ στο Newpost κάνουμε ρεπορτάζ δεν ξύνουμε πατσές, ψάξαμε και βρήκαμε το προεκλογικό πρόγραμμα του Γιώργου Πατούλη, ψάξαμε και βρήκαμε όσα θα υποσχεθεί στους Αθηναίους και στις Αθηναίες για να τον εκλέξουν.
Απολαύστε υπεύθυνα:

1) Θα στρωθεί παρκέ η Αθηνάς

2) Οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών θα φορούν υποχρεωτικά λιβρέες

3) Θα γκρεμιστεί η Βαρβάκειος και στη θέση της θα χτιστεί Mall
(γιατί δηλαδή, ο Τζανίκος πιο έξυπνος ήταν;)

4) Τα καγκελάκια του Αβραμόπουλου θα αποκτήσουν Wi Fi

5) Θα απαγορευτεί η είσοδος στον Δακτύλιο στον Κώστα Μπακογιάννη

6) Οι καντίνες θα πουλάνε πλέον «καθαρό»

7) Δεν θα κυκλοφορεί ούτε ένα ταξί δίχως βελούδινα κουρτινάκια

8) Η Ομόνοια θα ξαναγίνει στρογγυλή
(και η πλατεία Εξαρχείων θα γίνει γήπεδο 5Χ5)

9) Η Αίγλη του Ζαπείου θα μετονομαστεί σε Χλιδή
(για δυο γραμματάκια θα τα χαλάσουμε τώρα;)

10) Τα σκυλιά θα δένονται αποκλειστικά και μόνο με λουκάνικα

10 + 1) Θα επιχρυσωθεί ο Παρθενώνας

Χρηστος Ξανθάκης (newpost.gr)

Δήμος Μυκόνου. Δελτίο Τύπου : Απόφαση τής αποκεντρωμένης γιά τήν πολεοδομία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

«ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΥΚΟΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ»
 

Mε μία απόφαση σταθμό η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου δικαίωσε τις πολύχρονες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να εξαντλήσει όλα τα μέσα, ώστε να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης της υπηρεσίας δόμησης του Δήμου. 
 
Συγκεκριμένα ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου – κατόπιν σχετικής διοικητικής προσφυγής του Δήμου Μυκόνου- ακύρωσε την υπ’ αρ. 142/28.04.2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου-Ερμούπολης, που αρνήθηκε να συνδράμει διοικητικά την υπηρεσία δόμησης (πολεοδομία) του Δήμου Μυκόνου, επικαλούμενο φόρτο εργασίας και έλλειψη προσωπικού.
Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Μυκόνου αξιοποιώντας το Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης) και με απώτερο στόχο να δοθεί μία ουσιαστική λύση στα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από το έλλειμμα προσωπικού της Πολεοδομίας είχε υποβάλει αίτημα διοικητικής υποστήριξης στον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης.
Είχαν προηγηθεί συνεχείς ενημερώσεις και αιτήματα του Δήμου προς τους αρμόδιους Υπουργούς, ακόμα και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, για να δοθεί λύση σε ένα πρόβλημα αιχμής του Δήμου μας.
Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε: 

«Με σοβαρότητα και επιμονή αξιοποιούμε όλα τα νόμιμα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, για να επιλύσουμε υπαρκτά και διαχρονικά προβλήματα του Δήμου. Η απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου που θα δώσει πραγματική ανάσα στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μυκόνου, αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη που δικαιώνει την πολιτική υπεύθυνης διεκδίκησης με μοναδικό, πάντα, στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.»
Σημειώνεται, ότι μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης είχαν προσφύγει κατά της απόφασης του Δήμου Μυκόνου να προσβάλει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου-Ερμούπολης και ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου απέρριψε ως απαράδεκτη την προσφυγή αυτή με το αιτιολογικό, ότι οι συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης του Δήμου Μυκόνου «δεν λειτούργησαν, ως όφειλαν, στα πλαίσια της προάσπισης των συμφερόντων του Δήμου, των δημοτών και της εν γένει ευρύτερης τοπικής κοινωνίας».

Μύκονος, 24-07-2017
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Το να σαρώσουν ολόκληρο τον κλάδο των MME Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης και Αλαφούζος δεν το λες ...πάταξη της διαπλοκής!...!...

...αλλά ανασυγκρότησή της
Την ώρα που όλα δείχνουν σχεδόν ακίνητα, ελέω και της αυξανόμενης θερινής ραστώνης, ένας κλάδος αναδιοργανώνεται με ταχύτητα, αναζητώντας το σημείο ισορροπίας της «επόμενης ημέρας». Μιλάμε για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στα οποία συντελείται αυτό το διάστημα, άλλοτε εμφανώς κι άλλοτε λιγότερο φανερά, μία πρωτοφανής και εκτεταμένη αναδιανομή ισχύος. Ο μέσος πολίτης αυτής της χώρας, μπουχτισμένος από τους τηλεστάρ, αηδιασμένος από τους «Μπογδάνους» και δίχως καμία εμπιστοσύνη στα.. παπαγαλάκια των πενταψήφιων μισθών, ούτε έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται ούτε πιστεύει ότι τον αφορά. Άντε μερικοί, οι λίγο πιο «ευαίσθητοι» πολιτικά, να αισθάνονται μία συμπάθεια για τους απλήρωτους ομήρους τού κάθε Mega ή τους μελλοντικούς ανέργους του κάθε Πήγασου.

Κι όμως, αυτό το power game που διαδραματίζεται στον χώρο των media αφορά τον καθένα πολύ περισσότερο απ’ όσο νομίζει. Όχι μόνο διότι η επόμενη ημέρα στα ΜΜΕ προβλέπεται μετά βεβαιότητας χειρότερη από την προηγούμενη, με όποιες συνέπειες μπορεί αυτό να έχει στην πολυφωνία, στην ποιότητα της πληροφόρησης και της ενημέρωσης, στην ίδια τη Δημοκρατία. Αλλά, κυριότερα, γιατί φαίνεται να χάνεται η ιστορική ευκαιρία που δόθηκε πριν από δυόμισι χρόνια, τον Γενάρη του 2015, για μία πλήρη αλλαγή των συσχετισμών και για την αποκατάσταση ενός καθεστώτος αξιοκρατίας, ίσων ευκαιριών, υγιούς και «καθαρής» επιχειρηματικότητας για όλους.

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ιστορικό παράδοξο. Αποδίδουμε τακτικά τα εύσημα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε τομείς στους οποίους οι περισσότεροι την είχαν ξεγραμμένη (επίτευξη μνημονιακών στόχων, επαναφορά της οικονομίας σε θετική τροχιά, κ.λπ.) και αισθανόμαστε πλήρως απογοητευμένοι για τα «σίγουρα». Πόλεμο με τη διαπλοκή περιμέναμε και πόλεμο με τη διαπλοκή δεν είδαμε. Γιατί τον Ψυχάρη και τον Μπόμπολα δεν τους τελείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η αγορά, οι τράπεζες και τα χρέη τους (και, βεβαίως, η παντελής έλλειψη κάθε μέτρου, τα χρόνια που οι κάνουλες ήταν ανοιχτές). Διότι, το να σαρώσουν ολόκληρο τον κλάδο των MME Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης και Αλαφούζος δεν το λες πάταξη της διαπλοκής, αλλά ανασυγκρότησή της. Και το να τους συνασπίσεις όλους εναντίον σου είναι κατόρθωμα που ούτε ο Σαββίδης δεν θα μπορούσε να το πετύχει...

- από άρθρο του Γιώργου Σκορδίλη στην FMVoice (ολόκληρο ΕΔΩ

zoornalistas.blogspot.gr

Πώς κρίνουν οι μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας (καί) τό λιμάνι τής Μυκόνου

"...Ζητήματα καταγράφουν όμως οι εταιρείες και σε δύο από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη.
Στη Μύκονο μάλιστα το 2016 οι εταιρείες σημείωσαν ότι επιβάτες δεν αντιμετωπίστηκαν ιδιαίτερα φιλικά από τους κατοίκους του νησιού, ενώ μειωμένη ήταν και η γενικότερη αίσθηση ασφάλειας. Άλλα ζητήματα που επισημαίνονται από τις εταιρείες είναι η μη επαρκής διαθεσιμότητα των αξιοθέατων για επισκέψεις, οι μεγάλες αποστάσεις από το πλοίο, η δυσκολία πρόσβασης από το πλοίο στον προορισμό, η έλλειψη επαρκούς σήμανσης, συνεννόησης με τους υπεύθυνους στο λιμάνι, αλλά και παροχών προς τους επιβάτες (τουαλέτες). Πανταχού παρούσα είναι η έλλειψη ευκολιών για τους ανθρώπους με ειδικές ικανότητες, παρατηρείται άγρα πελατών, έλλειψη μέσων μεταφοράς, μη ικανοποιητικές λιμενικές υποδομές, θέτουν ζήτημα αγκυροβολίου αλλά και ζήτημα birth allocation..."
*************************************************************************

Άρθρο από τήν εφημερίδα ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Πώς βαθμολογούν τα λιμάνια μας οι μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας

2016: Τι δείχνει εμπιστευτικό έγγραφο αξιολόγησης με βάση 27 κριτήρια

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Του Αντώνη Τσιμπλάκη

 «Σκανάρουν» ένα προς ένα τα λιμάνια και τους προορισμούς κρουαζιέρας στην Ελλάδα οι μεγάλες εταιρείες, προκειμένου να βρουν τα δυνατά και αδύνατα σημεία και να προωθήσουν λύσεις που θα μεγιστοποιήσουν την ικανοποίηση των επιβατών. Η Ελλάδα άλλωστε, παρά τις δυσκολίες που καταγράφουν οι εταιρείες, είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως και διατηρεί σε υψηλά επίπεδα το ενδιαφέρον του κλάδου, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι οι συγκυρίες στην ευρύτερη περιοχή δεν ευνοούν την παρουσία των κρουαζιερόπλοιων.
Τα στοιχεία εμπιστευτικού εγγράφου, στο οποίο έχει γίνει συνολική επεξεργασία όλων των δεδομένων για τους ελληνικούς προορισμούς που έλαβαν οι εταιρείες από τα πλοία τους για το 2016, δείχνουν ότι τα λιμάνια που παρουσίασαν τον μεγαλύτερο αριθμό ζητημάτων πέρυσι  ήταν η Χίος, το Κατάκολο, η Λέσβος, η Μύκονος, ο Πειραιάς και η Σαντορίνη.
Πιο συγκεκριμένα στο έγγραφο περιλαμβάνονται 20 λιμάνια τα οποία βαθμολογούνται με...