Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Η εξαφάνιση του τούρκου υποπρόξενου στην Κομοτηνή...

Στην Ιταλία διέφυγε ο τούρκος υποπρόξενος Κομοτηνής...

...σύμφωνα με τη Hurriyet...

“Φως” στην εξαφάνιση του τούρκου υποπρόξενου στην Κομοτηνή, Νταβούτ Οτζάκ, και της συζύγου του, Ντέρια, ρίχνει ρεπορτάζ της εφημερίδας "Hurriyet".
Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, το ζευγάρι ταξίδεψε στις 14 Νοεμβρίου μέσω Ηγουμενίτσας στην Ιταλία. Ωστόσο, αναφέρει πως παραμένει άγνωστο εάν είναι μαζί τους και τα δύο παιδιά τους.

Σε αυτό το μήκος κύματος, η Hurriyet συνδέει την εξαφάνιση του ζευγαριού με την...

Γ. Κωνσταντίνου: «...συγκρατήσου Αντωνάκη λόγω της ημέρας...»

Τι είναι 18 χρόνια; Ασήμαντο... ποσό!
Γράφει ο Τάσος Παππάς

Χρειάστηκε να περάσουν 18 χρόνια για να τελεσιδικήσει η υπόθεση του χρηματιστηρίου. Τι να πεις τώρα; Ότι επιτέλους έπεσε άπλετο φως σε μια σκοτεινή ιστορία που για πολλούς ήταν μια οργανωμένη επιχείρηση με στόχο τη βίαιη αναδιανομή του εισοδήματος;
Μα έπεσε όντως άπλετο φως; Όχι φυσικά. Γιατί εκτός από τους φυσικούς αυτουργούς -σίγουρα δεν έκατσαν όλοι στο εδώλιο- υπάρχουν και οι ηθικοί αυτουργοί. Δηλαδή το πολιτικό προσωπικό, το οποίο την εποχή εκείνη αντί να προειδοποιεί ως όφειλε τους πολίτες για τους κινδύνους που καραδοκούν, τους ενθάρρυνε να παίζουν ό,τι είχαν και δεν είχαν στον.. νόμιμο τζόγο για να πιάσουν την καλή και να ξεφύγουν από τη μίζερη και κοντή ζωή τους.
Ήταν η εκδοχή του «ελληνικού ονείρου». Αμ' πώς μόνον οι Αμερικανοί έχουν το όνειρο του γρήγορου και εύκολου πλουτισμού. Και εμείς εδώ στα Βαλκάνια έχουμε δικαίωμα στην ευημερία. Έπρεπε να εδραιωθεί η εντύπωση ότι η Ελλάδα είναι μια προηγμένη χώρα με ισχυρή οικονομία.
Πανζουρλισμός. Χαράς ευαγγέλια. Δύο λέξεις κυριαρχούσαν: «Αγόρασε, πούλα». Οι χρηματιστές δούλευαν νύχτα- μέρα για να ικανοποιήσουν την πελατεία τους και να γεμίσουν τις τσέπες τους. Ο καπιταλισμός-καζίνο στις δόξες του.
Το αφήγημα κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Οι φούσκες έσκαγαν η μία μετά την άλλη. Χάθηκαν περιουσίες, εξανεμίστηκαν αποταμιεύσεις χρόνων, καταστράφηκαν άνθρωποι, οι επιτήδειοι πλούτισαν. Ε και; Η ζωή συνεχίστηκε κανονικότατα.
Και η Δικαιοσύνη; Ύστερα από 18 χρόνια δεν είναι απονομή δικαιοσύνης. Κάπως αλλιώς λέγεται αλλά «συγκρατήσου Αντωνάκη λόγω της ημέρας» που έλεγε ο Γ. Κωνσταντίνου στην ταινία του Γιώργου Τζαβέλλα «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα».


- από την Εφημερίδα των Συντακτών

Πρόσκληση σε θεατρική παράσταση

Αγαπητοί Φίλοι,

Το Σωματείο "Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου" έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στη θεατρική παράσταση "Αυτή η νύχτα μένει" από τη Θεατρική Ομάδα Μυκόνου το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 στις 20.30 στην αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ στο Ματογιάννι.

Σας περιμένουμε όλους για να την απολαύσουμε!

Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου.

Εκ του Δ.Σ. του Σωματείου

Μισθώσεις Airbnb : έρχονται τσουχτερά πρόστιμα

Τσουχτερά πρόστιμα για τις αδήλωτες μισθώσεις Airbnb - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες
Σε ειδική εφαρμογή της Α.Α.Δ.Ε θα πρέπει να δηλώνονται τα ακίνητά που εκμισθώνονται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, τύπου Aιrbnb, από το επόμενο έτος.
Απαραίτητη προυπόθεση είναι η και εγγραφή στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής ενώ για τους παραβάτες προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ.
Σύμφωνα, επίσης, με την ίδια απόφαση, που υπέγραψε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, τα εισοδήματα από εκμετάλλευση ακινήτων μέσω Airbnb που θα αποκτηθούν φέτος θα δηλωθούν μόνο στη φορολογική δήλωση που θα υποβάλουν οι υπόχρεοι το 2018.
Η απόφαση προσδιορίζει τις υποχρεώσεις όλων των εμπλεκόμενων μερών στην οικονομία του διαμοιρασμού ακινήτων, τη διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής, καθώς και τη διαδικασία υποβολής της Δήλωσης Βραχυχρόνιας Διαμονής...

Πώς έχει η υπόθεση Π. Καμμένου σύμφωνα με τη Ν.Δ.

Το χρονικό της υπόθεσης Π. Καμμένου, σύμφωνα με πηγές της Ν.Δ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
Στο χρονικό της υπόθεσης της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία και των χειρισμών του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου   Καμμένου, αναφέρονται κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με πηγές της Ν.Δ. το χρονικό έχει ως εξής:

O "συνεπίκουρος" τού ...Λοβέρδου...!


Άντα Ψαρρά

Καυστικό σχόλιο έκανε ο πρώην υπουργός της συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, για τη βράβευση του πρωθυπουργού από το γαλλικό περιοδικό.
Με το γνωστό χιούμορ του συνεπικουρεί κι αυτός τον μαινόμενο Ανδρέα Λοβέρδο που γυρνάει όλες αυτές τις ημέρες από κανάλι σε κανάλι και από σταθμό σε σταθμό κουνώντας τα χαρτιά της αγοράς βλημάτων που ναυάγησε.
Δεν είχε βέβαια επιδείξει ανάλογο χιούμορ όταν κατηγορήθηκε για τα «χρυσοπληρωμένα» υποβρύχια που έγερναν. Μάλιστα τότε που ο νεοδημοκρατικός τύπος και οι όψιμοι υποστηρικτές της διαφάνειας μιλούσαν και έγραφαν για την «ομερτά του όλου ΠΑΣΟΚ που υπογράμμιζε τη συλλογική κυβερνητική ευθύνη για το σκάνδαλο των υποβρυχίων και τη νομική, πολιτική συνέχειά του μέχρι και το 2012» οι δηλώσεις τόσο του Ε. Βενιζέλου όσο και του Α. Λοβέρδου -χωρίς καμία δόση χιούμορ- ξεκαθάριζαν (στην επιτροπή της Βουλής) το εξής:
«Δεν προκύπτει κανένα στοιχείο πιθανής τέλεσης ποινικού αδικήματος από τους κυρίους Τσοχατζόπουλο και Παπαντωνίου που επί μήνες προσεβλήθησαν και διασύρθηκαν αδίκως»!
Τα «γέλια» ήρθαν πολύ αργότερα!

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Σήμερα, πλήν απροόπτου, τα νέα τέλη κυκλοφορίας του 2018...

Αναρτώνται στο Taxisnet τα νέα τέλη κυκλοφορίας για το 2018
Έως 31/12/2017: Οι φορολογούμενοι θα καταβάλουν το ίδιο ποσό με αυτό του Δεκεμβρίου 2016 - Οδηγίες εκτύπωσης
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας
"ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ"

Του Γιώργου Κούρου
Σήμερα, εκτός απροόπτου, αναμένεται να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Taxisnet τα νέα τέλη κυκλοφορίας του 2018. Επισημαίνεται ότι τα νέα τέλη δεν έχουν καμία διαφορά με πέρυσι, δηλαδή οι φορολογούμενοι θα καταβάλουν το ίδιο ποσό με αυτό που πλήρωσαν τον Δεκέμβριο του 2016. Σε κάθε περίπτωση βέβαια οι ιδιοκτήτες οχημάτων για να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός για την πληρωμή των τελών θα πρέπει να εισέλθουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet, όταν αυτή είναι διαθέσιμη. Τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν είναι τα εξής: