Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

«Ωμή παρέμβαση»;... Μήπως ασυδοσία;

Η πρόσφατη κριτική του Υπουργού Δικαιοσύνης στους δικαστές σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες των δικαστικών λειτουργών προκαλεί νέα κόντρα μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας και των δικαστών.
Είναι ένα θέμα πολυσυζητημένο που έχει προκαλέσει κριτική και μέσα στο δικαστικό χώρο τόσο για την απροθυμία στην κατάθεση δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, όσο και για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου σχετικά με τα "πόθεν έσχες" που εξέπληξε δυσάρεστα.
Οι δημόσιες αναφορές του Υπουργού ενοχλούν τους δικαστές όμως δεν φαίνεται να αποπειράται να χειραγωγήσει αλλά καυτηριάζει την επίμαχη απόφαση που φαλκιδεύει την έννοια της διαφάνειας και καθιστά τους δικαστές ελεγκτές και ελεγχόμενους.
Δυσάρεστη έκπληξη ήταν αντίδραση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καθώς ο παλιός δικομματισμός  δίνει την εντύπωση ότι προστατεύει ένα είδος ασυδοσίας για τους συνταγματικούς θεσμούς, όπως ακριβώς και το προκλητικό νομοθετικό αποτύπωμα που επεφύλαξε για τον εαυτό του.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να νομοθετήσει ώστε να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον, η δε δικαιοσύνη οφείλει να προστατεύσει το κύρος της γιατί η μέχρι τώρα στάση της κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέεων Δημήτρης Ασπρογέρακας υποστήριξε ότι κανείς δεν θα κρύψει στοιχεία και ότι οι εισαγγελικοί λειτουργοί θα εφαρμόσουν το νόμο που θα φέρει η πολιτεία. Είναι μια σημαντική δήλωση αρκεί το ΣτΕ να μην ανατρέψει το νόμο και πάλι…
 11 Δεκ. 2017
tvxs.gr 

Κοντονής: Γιατί να υπάρχουν εξαιρέσεις στο πόθεν έσχες των δικαστικών;...

Εάν υπήρχαν εξαιρέσεις για πολιτικά πρόσωπα...
...ο κόσμος θα έλεγε ότι ...«εδώ κάτι συμβαίνει»...
Αποτέλεσμα εικόνας για Κοντονής
Εάν υπήρχαν εξαιρέσεις για πολιτικά πρόσωπα, να έχουμε στις θυρίδες ποσά που δεν εμφανίζουμε, ο κόσμος θα έλεγε ότι...
«εδώ κάτι συμβαίνει», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής Στο Κόκκινο και τον Κώστα Σαββόπουλο. Η υπόθεση της πρωτόγνωρης καθυστέρησης στο βούλευμα για τα «στημένα» δεν είναι απλή, πρέπει να δοθούν απαντήσεις για τις πολλαπλές αιτήσεις εξαίρεσης και τις εξωφρενικές αποφάσεις του Συμβουλίου Εφετών αντίθετα με αυτές του Άρειου Πάγου, όπως τόνισε.

«Εκ μέρους της κυβέρνησης δεν υπάρχει καμία διάθεση για σύγκρουση με κανέναν θεσμό, πόσο μάλλον συνταγματικό, όπως είναι η Δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση έχει διακηρύξει ότι μεταξύ των συνταγματικών εξουσιών πρέπει να υπάρχει αλληλοκατανόηση, αυτοσυγκράτηση όπου υπάρχουν διαφωνίες, αλλά και πάνω από όλα καλό πνεύμα συνεργασίας και καλή πίστη», είπε ο κ. Κοντονής.

Αυτό ωστόσο που «υπέστην την Κυριακή, ξεπερνά κάθε όριο. Σε μία απολύτως λογική, εμπεριστατωμένη, χαμηλών τόνων τοποθέτηση σχετικά με τη θέση της κυβέρνησης ότι οι πάντες που κρίνουν και αποφασίζουν στην Ελλάδα (είτε πολιτικό προσωπικό είτε νομοθετική εξουσία είτε δικαστική εξουσία) πρέπει να ελέγχονται σε όλα τα επίπεδα, για να υπάρχει διαφάνεια, ισονομία, αίσθημα εμπιστοσύνης στους πολίτες, δέχθηκα αυτή την ανοίκεια και εκτός λογικής επίθεση, που ξεπέρασε κάθε μέτρο... Το να μιλάει κανείς για ωμή παρέμβαση, όταν η κυβέρνηση επαναλαμβάνει την πάγια θέση της ότι το πόθεν έσχες δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών πρέπει να είναι πλήρες χωρίς εξαιρέσεις, ξεπερνάει τα όρια», όπως τόνισε, αναφέροντας μάλιστα και την εκτίμηση του καθηγητή συνταγματικού Δικαίου Στ. Τσακυράκη ότι «παρεμβάσεις γίνονται συνήθως εκτός σκηνής, όχι στο φως της ημέρας».

Έχει μεγάλο δίκιο ο Κοντονής...

''Δικαιούμαι να ασκώ κριτική στη Δικαιοσύνη''...
Αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής της κριτική των δικαστικών αποφάσεων, μία μέρα μετά την αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαο Σακελλαρίου -κατά τις εργασίες της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος- για το θέμα των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των δικαστών και των εισαγγελέων.

Μάλιστα, μιλώντας στον ρ/σ του ΑΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 fm», υποστήριξε ότι ο πρόεδρος του ΣτΕ, που κατήγγειλε ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, ξεπέρασε κάθε όριο.

«Ένας πολίτης -είτε είναι υπουργός ή ένας οποιοσδήποτε πολίτης- δεν δικαιούται να έχει γνώμη για μια απόφαση που εξέδωσε ένα δικαστήριο;» διερωτήθηκε ο κ. Κοντονής, υπογραμμίζοντας πως «ρόλος της κυβέρνησης είναι να προστατεύσει τους θεσμούς και πρώτα και κύρια το κύρος της Δικαιοσύνης στα μάτια των πολιτών».

Σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις που διατύπωσε σε βάρος του ο κ. Σακελλαρίου, ο υπουργός απάντησε:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Αναβάθμιση των Προσκρουστήρων στο Νέο Λιμάνι

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                          
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
Σημαντική Αναβάθμιση Συστήματος Προσκρουστήρων στο Νέο Λιμένα Μυκόνου Προϋπολογισμού 3.508.828,00 Ευρώ


Στα πλαίσια της πολύ καλής συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής Μυκόνου με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ύστερα από επικοινωνία του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνσταντίνου Κουκά με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκου, κατατέθηκε πρόταση χρηματοδότησης στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, για την αναβάθμιση του νέου Λιμένα Μυκόνου.

Συγκεκριμένα, μετά από συντονισμένες παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής Μυκόνου και της Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου κας Ελένης Καλπουρτζή, ένα πολύ σημαντικό έργο προϋπολογισμού 3.508.828,00 ευρώ, η Αναβάθμιση Συστήματος Προσκρουστήρων στο Νέο Λιμένα Μυκόνου, αναμένεται να χρηματοδοτηθεί, σε συνέχεια πρότασης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για την προέγκριση ένταξής του στο Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών (ΣΠΕΜ).
 

Το Λιμάνι της Μυκόνου έχει χαρακτηριστεί ως Λιμένας Διεθνούς Ενδιαφέροντος στο Λιμενικό Σύστημα της Χώρας (ΦΕΚ 202Β/16.2.07), ενώ εντάσσεται και στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το έργο διαθέτει υψηλή ωριμότητα, καθώς έχει λάβει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις, και επομένως είναι δυνατή η υποβολή και η ένταξή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», στο πλαίσιο  της υπ. αριθμ. ΝΑΙΓ57 Πρόσκλησης, με τίτλο «Δράσεις αναβάθμισης των λιμενικών υποδομών ΔΕΔ-Μ», η οποία εκδόθηκε την  01-12-2017.

Το έργο αποτελεί κρίσιμη υποδομή για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του υφιστάμενου λιμένα του νησιού, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρές πιέσεις κατά τις περιόδους αιχμής, καθώς θα εξυπηρετήσει, όχι μόνο το σύνολο των αναγκών ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού, αλλά και τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια.
Επισημαίνεται ότι στο λιμένα Μυκόνου διακινούνται περίπου 2.000.000 επιβάτες ετησίως, κατατάσσοντας το λιμάνι δεύτερο (2ο) προορισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τρίτο (3ο) της Χώρας στην Κρουαζιέρα, ενώ στην ακτοπλοΐα  κατατάσσεται  τρίτος (3ος) προορισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και 16ος της Χώρας, με 600 Κρουαζιερόπλοια και περίπου 3.000 Ε/Γ-Ο/Γ ετησίως.

Οι προτεινόμενοι νέοι ελαστικοί προσκρουστήρες, για την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων στο τουριστικό τμήμα, καθώς και οι αντίστοιχοι για την εξυπηρέτηση των Ε/Γ – Ο/Γ και φορτηγών πλοίων στο εμπορικό, συνολικού αριθμού 49, θα δώσουν  τη δυνατότητα προσέγγισης μεγαλύτερων και σύγχρονων πλοίων στο λιμένα Μυκόνου, όπως απαιτείται από τη ναυτιλιακή αγορά και διαφαίνεται στη συνέχεια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), 75 νέα κρουαζιερόπλοια αναμένεται να ναυπηγηθούν τα επόμενα χρόνια, με σκοπό να καλύψουν την ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση για κρουαζιέρα.  

Μάλιστα, από τα ευρωπαϊκά ναυπηγεία αναμένεται ότι θα παραδοθούν μέχρι το 2019 συνολικά 48 νέα κρουαζιερόπλοια. 
Τα περισσότερα από αυτά θα έχουν μήκος μεγαλύτερο των 310μ και θα εξυπηρετούν αριθμό μεγαλύτερο των 5.000 επιβαινόντων (επιβάτες και πλήρωμα). Η ευρωπαϊκή αγορά κρουαζιέρας το 2015 εξυπηρετήθηκε από 123 κρουαζιερόπλοια, τα οποία ανήκαν σε συνολικά 39 εταιρείες.
Επομένως, το έργο είναι απαραίτητο για την ολοκλήρωση της Ανάπτυξης του λιμένα και θέτει τις βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξή του και συγκεκριμένα:
Το έργο συμβάλλει τόσο στους στόχους της εθνικής λιμενικής πολιτικής, όσο και στους στόχους της ευρωπαϊκής πολιτικής των μεταφορών και ειδικότερα των στρατηγικών κατευθύνσεων της ΕΕ για τους λιμένες.
Το έργο εντάσσεται πλήρως στον εθνικό σχεδιασμό των μεταφορών.
Το κοινωνικοοικονομικό όφελος από την κατασκευή του έργου είναι ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένης της βελτίωσης της λειτουργίας τόσο του λιμένα, όσο και της εξυπηρέτησης των μόνιμων κατοίκων του νησιού μας, αλλά και των επισκεπτών του.
Χωρίς το έργο, οι υφιστάμενες υποδομές του λιμένα Τούρλου δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις υφιστάμενες και επερχόμενες προκλήσεις / απαιτήσεις.


Μύκονος, 11-12-2017

                                                                                            ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Τί ακολουθεί τήν απόφαση τού Τράμπ γιά τήν Ιερουσαλήμ...;

Οι ΗΠΑ σε απομόνωση, ο πλανήτης σε κίνδυνο...
Η πρόσφατη απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ, να θεωρήσει την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα το ισραηλινού κράτους, δεν προκαλεί απλώς αναταράξεις στην Μέση Ανατολή ως ένα επίκαιρο επεισόδιο. Έχει ήδη δημιουργήσει ένα ιστορικό δεδομένο που θα παράγει εξελίξεις στη διεθνή κοινότητα για χρόνια.

Οι ΗΠΑ ως υπερδύναμη έχουν εμπλακεί στις διεθνείς υποθέσεις με θετικές ή αρνητικές επιπτώσεις σε μια πολιτική που επηρεάστηκε μεν από τους εκάστοτε Προέδρους αλλά έπαιρνε υπόψιν τις διεθνείς ισορροπίες. Ακόμη και αν έχουν καταγραφεί σοβαρά ή και εγκληματικά λάθη, από τον πόλεμο στο Βιετνάμ μέχρι την εισβολή στο Ιράκ.

Όμως η πρόσφατη κίνηση του Τραμπ είναι μια βασικά προσωπική επιλογή που ανατρέπει πάγιες κατευθύνσεις της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Συγχρόνως, εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα και τα πανίσχυρα φιλοισραηλινά λόμπι της Ουάσιγκτον.

Για πρώτη φορά στην μεταπολεμική ιστορία, οι ΗΠΑ είναι τόσο διεθνώς απομονωμένες. Δεν είναι συνηθισμένο να βρίσκονται σε θέση απολογούμενου στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Δεν είναι μόνο γεγονός πρωτόγνωρο για τη μεγαλύτερη υπερδύναμη αλλά και επικίνδυνο για τον υπόλοιπο πλανήτη, την ώρα που πληθαίνουν τα ερωτήματα για την επάρκεια αλλά και την ψυχολογική κατάσταση του Ντόναλντ Τραμπ...

tvxs.gr

Aντικειμενικότητα;..

Η διάκριση των εξουσιών είναι σεβαστή μόνο αν εξυπηρετεί την αντιπολίτευση. Κάτι αντίστοιχο και με τη δημοσιογραφία. Είναι καλή μόνο όταν συμφέρει. Όπου υπάρχει άλλη άποψη από την επιθυμητή, η «κομματική» ρετσινιά επιστρατεύεται για να την ακυρώσει. Η «αντικειμενικότητα» είναι προνόμιο μόνο των pay rolls...

Από την στήλη «Τηλεπαράθυρα» - Μπρεγιάννη Κατερίνα (avgi)

Tό σκίτσο τού Soloup γιά τούς πλειστηριασμούς...


Συζήτηση για το ελληνικό χρέος...

στη Νέα Υόρκη...


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει για τη χώρα μας το Συνέδριο της Capital Link που ξεκινά σήμερα στη Νέα Υόρκη.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα είναι σήμερα ο
βασικός ομιλητής, ο οποίος αύριο θα παραβρεθεί σε ειδική συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης για τη μέρα της Ελλάδας, ενώ έχει προγραμματίσει και σειρά επαφών με σημαντικούς επενδυτικούς παράγοντες.

Παρόντες στο Συνέδριο θα είναι και η Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής του ΔΝΤ, ο Νικολά Τζιαμαρόλι από τον ESM και ο Ντέκλαν Κοστέλο από την Κομισιόν.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες του Real.gr στο περιθώριο του Συνεδρίου θα υπάρξει συνάντησή τους και με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών για το ελληνικό χρέος και τον οδικό χάρτη για την τέταρτη αξιολόγηση και τον τρόπο εξόδου της Ελλάδας από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018.

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται επίσης και ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος αμέσως μετά το Συνέδριο θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπορ Ρος.

Οι δύο υπουργοί θα συζητήσουν τις ιεραρχήσεις της Επιτροπής Ελλάδας- Ηνωμένων Πολιτειών που είχε συμφωνηθεί στη συνάντηση Τσίπρα-Τραμπ. Οι δύο υπουργοί μάλιστα συναντώνται για τέταρτη φορά το τελευταίο διάστημα.

Στο Συνέδριο, πάντως Συμμετέχουν και άλλοι Έλληνες επίσημοι, όπως η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής...

Πηγή: Real.gr

Όλα είναι ρέμα, κ. Μητσοτάκη;... (Βίντεο...)

Θα ήταν αρκετό ένα τηλεφώνημα στην τροχαία να αποφευχθεί η τραγωδία στη Δυτική Αττική. Αυτό ισχυρίστηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης...

«Η περίπτωση της Μάνδρας είναι παράδειγμα του τι δεν πρέπει να κάνουμε. Δεν χρειαζόταν να είναι κάποιος ειδικός για να γνωρίζει ότι τα νερά θα κατέβαιναν από τον δρόμο. Διότι ο δρόμος ήταν το ρέμα. Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να προειδοποιήσει την τροχαία ώστε να τον κλείσει» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του χτες Κυριακή σε προσυνεδριακή ημερίδα για το περιβάλλον στο Περιστέρι.
Δεν περιμέναμε κάτι περισσότερο από το ακραία νεοφιλελεύθερο αρχηγό της ΝΔ. Και μόνο η προσπάθεια να δείξει το ενδιαφέρον της παράταξής του για το περιβάλλον αποτελεί πολιτικό παράδοξο. Οι αρχές του νεοφιλελευθερισμού δεν συνάδουν με περιβαλλοντικές ευαισθησίες. Τα πάντα πρέπει να αφήνονται βορά στο κέρδος, να γίνονται προϊόν εκμετάλλευσης για τα επιχειρηματικά συμφέροντα, χωρίς φραγμούς και νομικά εμπόδια. Άλλωστε, η αγορά -και στην περίπτωση του περιβάλλοντος- πρέπει, κατά τον νεοφιλελευθερισμό, να ρυθμίζει -βλέπε αλώνει- τα πάντα.

Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη Μάνδρα, κάνει λόγο για το ρέμα που έγινε δρόμος, ωσαν να αποτελεί έργο του... Υψίστου. Ποιος ευθύνεται που το ρέμα μπαζώθηκε και έγινε δρόμος; Ποια διαπλοκή και ποια διαφθορά οδήγησαν στη φονική αυθαίρετη δόμηση; Κουβέντα. Κατά τον κ. Μητσοτάκη ο δρόμος ήταν το ρέμα και ήταν αρκετό ένα τηλεφώνημα στην τροχαία να αποφευχθεί η τραγωδία στη Δυτική Αττική!

Έτσι ... είναι (!) αν αυτό βολεύει τη ρητορική της Ν.Δ. που επιδιώκει με κάθε μέσο να κρύψει στους τόνους λάσπης τις ευθύνες ετών και ταυτόχρονα να «δείξει» την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα ως υπεύθυνους.

Μόνο ειδική υπηρεσία ρύθμισης της κυκλοφορίας ρεμάτων δεν εξήγγειλε ο αρχηγός της ΝΔ για να ξεπλύνει τις ευθύνες της «γαλάζιας» παράταξης για το έγκλημα. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί να το κάνει κι αυτό στο άμεσο μέλλον...

 
left.gr

Είχε πολύ παρασκήνιο η επίσκεψη Ερντογάν...

Όλο το παρασκήνιο της επίσκεψης Ερντογάν
Το εν λόγω παρασκήνιο απαντά, πλην των άλλων, και σε αρκετά ερωτήματα του μιντιακού και πολιτικού θορύβου που προκάλεσε η επίσκεψη. Κυρίως, όμως, αποδεικνύει πως ο Ταγίπ Ερντογάν ήρθε στην Αθήνα αποφασισμένος να σπάσει όλα τα πρωτόκολλα και τους κώδικες του συμβατικού διπλωματικού πλαισίου.
Η συνέντευξη στον ΣΚΑΙ
Το πρώτο πρωτόκολλο που έσπασε ο τούρκος πρόεδρος ήταν η παραβίαση της πάγιας διπλωματικής πρακτικής που προβλέπει την ισοβαρή επικοινωνιακή προβολή δύο ηγετών κατά την ανταλλαγή επίσημων επισκέψεων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συμφωνία που είχε γίνει κατά την προετοιμασία του ταξιδιού ήταν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα έδινε μια συνέντευξη με γραπτές ερωτήσεις στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu – όπως και έγινε – και ο Ταγίπ Ερντογάν μια αντίστοιχη συνέντευξη στο ΑΠΕ. Η συνέντευξη στο ΑΠΕ όμως δεν δόθηκε ποτέ, και αντ’ αυτής, ο Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να δώσει την γνωστή τηλεοπτική συνέντευξη στον ΣΚΑΙ όπου και έθεσε το ζήτημα της Συνθήκης της Λωζάνης. Η συνέντευξη στον ΣΚΑΙ και στον Αλέξη Παπαχελά δόθηκε την Τρίτη, μία ημέρα πριν από την προβολή της, και η κυβέρνηση και η Προεδρία της Δημοκρατίας την πληροφορήθηκαν από το τηλεοπτικό τρέηλερ.
Η μετάδοση της συνέντευξης και η ευθεία αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης από τον Ερντογάν ενεργοποίησαν γενικό συναγερμό. Εν τέλει, και μετά από κύκλο επαφών μεταξύ Μαξίμου, υπουργείου Εξωτερικών και Προεδρίας της Δημοκρατίας, αποφασίστηκε να υπάρξει άμεση απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Παράλληλα, έγινε διάβημα στην Αγκυρα από την Προεδρία της Δημοκρατίας για παραβίαση των όσων είχαν συμφωνηθεί κατά την προετοιμασία της επίσκεψης. Σημειώνεται εδώ ότι τους χειρισμούς από την πλευρά της Προεδρίας έκανε ο Γενικός Γραμματέας της ΠτΔ πρέσβης Γιώργος Γεννηματάς, ο οποίος θεωρείται εξαιρετικά έμπειρος στα ελληνοτουρκικά και, μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει πρέσβης στην Αγκυρα και Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών.
Στο Προεδρικό Μέγαρο...