Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Παγιδευμένοι...

Είναι απορίας άξιον και δυσερμήνευτο το πώς κάθε τρεις και λίγο επιτελεία κομμάτων και έμπειρα πολιτικά στελέχη μπορούν να πέφτουν εντελώς έξω σε εκτιμήσεις και σχεδιασμούς ή να πέφτουν στις «παγίδες» που στήνουν για τους αντιπάλους. Εν προκειμένω την κυβέρνηση. Ακόμη και η εύλογη εξήγηση πως «τυφλώνονται» από το μένος προς τον ΣΥΡΙΖΑ που τους αφαίρεσε κεκτημένα δικαιώματα επί της εξουσίας θα ήταν ανεπαρκής αν δεν γνωρίζαμε πόσο αυτοκαταστροφικός μπορεί να αποδειχθεί πολλές φορές ο φανατισμός, πάσης φύσεως.

Τελευταίο μα κραυγαλέο παράδειγμα αποτελεί η στάση της ηγεσίας...

συνέχεια
..της Ν.Δ. στο «Μακεδονικό», η οποία σηματοδοτήθηκε από τον Κυρ. Μητσοτάκη και εξειδικεύτηκε από τα αρμόδια στελέχη: Αν ο Καμμένος δεν συμφωνήσει με τον Τσίπρα σε ενδεχόμενη πρόταση για το όνομα της ΠΓΔΜ, υπάρχει ζήτημα δεδηλωμένης και, ως εκ τούτου, δεν υφίσταται ούτε κυβέρνηση ούτε όνομα. Το θέμα -εννοείται- παραμένει ανοιχτό για μερικές ακόμη δεκαετίες. Και στο θέμα αυτό η αγωνία της Ν.Δ. και ορισμένων συμφερόντων που εκπροσωπεί να απαλλαγούν από την κυβέρνηση με κάθε τρόπο και κόστος για τη χώρα τούς οδήγησαν σε ένα ακόμη αδιέξοδο μέσα σε λίγες ημέρες.

Η εκπρόσωπος της Ν.Δ. μάς πληροφόρησε χθες ότι το κατά πόσον η κυβέρνηση θα εμφανιστεί ενιαία, όπως βεβαίως οφείλει, είναι «δικό της θέμα», ενώ αυτό που προέχει -πλέον- για τη Ν.Δ. δεν είναι η πτώση της κυβέρνησης αλλά να ενημερωθεί για τη διαπραγμάτευση ώστε να συνεχιστεί ο δημόσιος διάλογος. Είμαστε βέβαιοι ότι αν αυτή η θέση αποτελεί την οριστική θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δεν μεταβληθεί σήμερα - αύριο, αποτελεί ένα καλό βήμα συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων, δεδομένου ότι κάπως έτσι διαμορφώνεται και η θέση του Κινήματος Αλλαγής. Διατηρούμε, ωστόσο, και κάποιες επιφυλάξεις, καθώς διακρίνουμε όχι μόνο τον αντιπρόεδρο του κόμματος (Άδ. Γεωργιάδη) να αντιστέκεται υιοθετώντας ό,τι πιο ακραίο κυκλοφορεί δημοσίως, όπως τον ραβίνο που αποδοκιμάζουν και οι Ισραηλινοί, αλλά και τον πρώην πρόεδρο (Αντ. Σαμαρά) να εμφανίζεται σε δημοσιεύματα που εξηγούν το πώς «παγίδευσε τον Τσίπρα» μεταθέτοντας την αντιμετώπιση του ζητήματος από τον Σεπτέμβριο του 2014 στην επόμενη κυβέρνηση.

Επειδή, όμως, οι «παγίδες» που στήνουν τα διάφορα στελέχη της Ν.Δ., από το 1992 επί του προκειμένου, είναι «δικό τους θέμα», όπως θά 'λεγε και η Μ. Σπυράκη, κρατάμε την αισιοδοξία που εξέφρασαν και χθες οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και ΠΓΔΜ για λύση του χρόνιου προβλήματος άμεσα...


avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.