Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Πως να το κάνουμε; Άλλο ο Ανδρέας Παπανδρέου, άλλο η ...Φώφη κι ο Κυριάκος!...

Άλλα τα μάτια του λαγού, άλλα της κουκουβάγιας...

Είναι αργά για ουσιαστική ενημέρωση, δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση στο θέμα της ΠΓΔΜ αλλά θα πάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μαξίμου λέει η Νέα Δημοκρατία. Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία δήλωσε κι αυτή πώς δεν εμπιστεύεται τον Τσίπρα γιατί είναι ψεύτης, αλλά θα πάει κι αυτή στο μέγαρο Μαξίμου για να ενημερωθεί.

Το ερώτημα είναι γιατί συναντιούνται με έναν πρωθυπουργό που τον θεωρούν αναξιόπιστο, φαύλο, πολιτικό απατεώνα. Τι είδους ενημέρωση θα έχουν; Με βάση αυτά που έχουν σούρει στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Τσίπρα (χοντρά και δηλητηριώδη) δεν θα έπρεπε να ανταποκριθούν στην πρόσκληση. Ας τον αφήσουν μόνο του να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Το επιχείρημα που διακίνησαν ότι λειτουργούν θεσμικώς είναι άλλοθι. Βίαοι στα λόγια, δειλοί στις πράξεις. Δεν μπορούν όμως να κάνουν κι αλλιώς. Δεν έχουν τη στόφα μεγάλων ηγετών και οι ιερεμιάδες τους δεν βρίσκουν ευήκοα ώτα στις Η.Π. Α και στην Ευρώπη...
συνέχεια
Ο Αμερικανός πρέσβης με τον οποίο συναντήθηκε ο κ. Μητσοτάκης μία μέρα πριν από το ραντεβού έχει εκφραστεί θετικά για τη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη. Όλοι ξέρουμε ότι η Δεξιά υπολογίζει σοβαρά τη γνώμη του αμερικανικού παράγοντα. Είναι στην παράδοση της.

Επίσης, τα αδελφά κόμματα της Ν.Δ στηρίζουν τις συνομιλίες Τσίπρα-Ζάεφ. Το ίδιο πρόβλημα έχει και η κ. Γεννηματά. Οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές χαιρέτισαν την πρόοδο που έχει σημειωθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και την FYROM. Ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε η Φώφη Γεννηματά αντέχουν την πολιτική μοναξιά. Δεν είναι Ανδρέας Παπανδρέου. Προσπαθούν να τον αντιγράψουν αλλά το αποτέλεσμα είναι μια καρικατούρα. Μισές μαγκιές. Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν δίσταζε να πάει κόντρα στο ρεύμα. Άλλοτε για καλό, άλλοτε για κακό. Αναγνώρισε την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης όταν όλα τα κράτη της Δύσης την χαρακτήριζαν τρομοκρατική οργάνωση. Αρνήθηκε να ακολουθήσει τις χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΟΚ στις καταγγελίες τους εναντίον της ΕΣΣΔ για την κατάρριψη του νοτιοκορεάτικου τζάμπο.

Αρνήθηκε να χαρακτηρίσει πραξικόπημα το όντως πραξικόπημα του Γιαρουζέλσκι στην Πολωνία πηγαίνοντας κόντρα σε όλους τους δυτικούς. Θα πει κάποιος άλλες εποχές, άλλοι συσχετισμοί στο διεθνές πεδίο. Σωστό. Υπήρχε η Σοβιετική Ένωση, υπήρχε το κίνημα των Αδεσμεύτων, ο Παπανδρέου ήταν δημοφιλής, είχε ακόμη την έξωθεν καλή μαρτυρία. Είναι όμως και άλλα τα προσωπικά μεγέθη. Πως να το κάνουμε: άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας... Τάσος Παππάς

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο"
καί είναι βγαλμένος μέσα από τό κείμενο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.