Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει…

Ώστε έτσι, λοιπόν. Ακροδεξιοί, εθνικιστές, γραφικοί, φασίστες, τηλεπωλητές και ψεκασμένοι ήσαν οι περισσότεροι- και αυτοί που έδωσαν τον τόνο- στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης…

Συγχαρητήρια στα τζιμάνια της δημοσιογραφίας και της πολιτικής πού προέβησαν στην αξιοπρόσεκτη, λεπτή και ακριβή αυτή επισήμανση. Συγχαρητήρια και για τις αναλόγου εμβρίθειας και εξόχως στοχαστικές παρατηρήσεις και αναλύσεις τους για το συλλαλητήριο, καθώς και για το Μακεδονικό.

Επομένως, με βάση την συλλογιστική τους, περί το 60 με 70% των Ελλήνων που δεν θέλουν τη λέξη Μακεδονία στην ονομασία τα γείτονος ανήκουν στο ίδιο τόξο! Στους φασιστίζοντες εθνικιστές και στους γραφικούς. Και πάλι συγχαρητήρια.

Υπήρξαν, βέβαια, πολιτικοί και δημοσιογράφοι που διαφώνησαν με το συλλαλητήριο, αλλά απέφυγαν τις ύβρεις και τις λοιδορίες. Αναφέρθηκαν σε ακραία στοιχεία και σε γραφικότητες (υπαρκτά και τα δύο χαρακτηριστικά), καθώς και στις ανοησίες περί προδοσίας κλπ, αλλά δεν παρέλειψαν να παραδεχθούν τα προφανή.

Πρώτον, οτι το συλλαλητήριο ήταν ογκώδες παρά την αντίθεση Κυβέρνησης-Ιερώνυμου και την ουδέτερη ή αρνητική στάση των περισσότερων Μέσων Ενημέρωσης.

Δεύτερον, ότι η πλειονότης των παρευρεθέντων ανήκει στο πατριωτικό τόξο, δείχνοντας πηγαία και άδολη ευαισθησία για το Όνομα Μακεδονία.

Τρίτον, ότι η χλεύη, οι λοιδορίες και οι ύβρεις χαρίζουν κόσμο προς την Ακροδεξιά. Τους ωθούν προς τα εκεί.

Και, τέταρτον- θα προσθέσει η στήλη- είναι απαράδεκτο, αντιδημοκρατικό και επικίνδυνο να καταδικάζεται μια λαϊκή κινητοποίηση, και δη ακαθοδήγητη από τα κόμματα. Δεν είναι δυνατόν, δηλαδή, να αντιμετωπίζεται ο λαός α λα καρτ και όπως βολεύει τις εκάστοτε στοχεύσεις του καθενός.

Υ.Γ. Αυτονόητο δικαίωμα οιουδήποτε οι αντιδράσεις απέναντι στα  συλλαλητήρια ή σε λογής κινητοποιήσεις. Όμως δεν ανήκει στην δημοκρατική τάξη η λογική της αντιδιαδήλωσης την ίδια ώρα. Οι φασίστες, οι τραμπούκοι και οι παρακρατικοί συνήθιζαν να το πράττουν. Με τραγικά αποτελέσματα...


Γιάννης Τριάντης 
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.