Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Πέντε αναρτήσεις μετά από σεισμό που καλό είναι να αποφεύγετε...

Από όλα τα είδη ανθρώπων που ζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φροντίζουν με τις αναρτήσεις τους να μας ενημερώνουν για όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς τους (αφήνοντας έξω μόνο την εντερική λειτουργία, ελπίζω όχι για πολύ) αυτοί που δυσκολεύομαι να καταλάβω περισσότερο είναι οι συνάνθρωποι που, στο επόμενο δευτερόλεπτο ενός σεισμού, ποστάρουν στο face το book ή το twitter τη λέξη «Σεισμός».

Ένα μεγάλο, τεράστιο, «ΓΙΑΤΙ;;;» γεννιέται κάθε φορά που κάποιος συμπολίτης σπεύδει να ενημερώσει για κάτι που όσους αφορά το έχουν καταλάβει και όσους δεν το έχουν καταλάβει δεν τους αφορά. Ένα «ΓΙΑΤΙ;;;» στο οποίο η χειρότερη απάντηση που έχω ακούσει είναι το «Ήθελα να ενημερώσω τους συγγενείς μου που ζουν μακριά». Μια απάντηση η οποία ολοκληρωμένη πάει κάπως έτσι: «Ήθελα να ενημερώσω τους συγγενείς μου που ζουν μακριά και να τους κάνω να ανησυχήσουν, αφού διαφορετικά δεν θα έπαιρναν χαμπάρι τίποτα και θα ήταν σίγουροι ότι είμαι μια χαρά».

Όπως και να έχει και σεβόμενος την επιθυμία των συνανθρώπων να περιγράψουν κάθε πτυχή της ζωής τους σε άλλους ανθρώπους που δεν δίνουν δεκάρα, ετοίμασα μια μικρή λίστα από ποσταρίσματα που καλό είναι να αποφεύγονται κάθε φορά που κάνει σεισμό.

Τα ίδια με πάνω. Και στις δυο περιπτώσεις δεν μπορώ να καταλάβω τι στο διάολο αρέσει σ’ αυτούς που κάνουν λάικ. Ίσως το κάνουν, επειδή πιστεύουν ότι είσαι εντελώς αναίσθητος και χαίρονται που επιτέλους κάτι κατάλαβες...







athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.