Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Κοίτα τελικά που το Mega δεν το κλείνει ο Τσίπρας αλλά ο...

Μητσοτάκης...

Δεν έχω καμία διάθεση φυσικά να υπερασπιστώ τον Ιβάν Σαββίδη και δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Απλώς θυμήθηκα κάτι που έγινε πέρυσι τον Μάιο, τότε που ο κ. Σαββίδης αποκτούσε το 20% του Mega.

Τότε λοιπόν, η Dimera Media Investments Ltd, η εταιρία του Σαββίδη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ έστελνε επιστολή στην Alpha Bank λέγοντας ότι από το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ, που δεσμεύεται να εισφέρει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, «τα 8 εκατ. θα αχθούν για εξόφληση των οφειλόμενων προς τους εργαζομένους, ενώ τουλάχιστον 10 εκατ. θα διατεθούν προς κάλυψη ισόποσων οφειλών της "Τηλέτυπος ΑΕ" προς τις τράπεζες».

«Το MEGA είναι το μεγαλύτερο και παλαιότερο κανάλι της Ελλάδας» είχε δηλώσει μάλιστα λίγες μέρες πιο πριν, σε συνέντευξή του ο κ.Σαββίδης. «Πρέπει να αποτρέψουμε την απώλειά του. Εμείς, ως μέτοχοι της εταιρείας, πιστεύουμε ότι το κύριο καθήκον μας είναι η αποπληρωμή των χρωστούμενων στους εργαζομένους, οι οποίοι έσωσαν το κανάλι, παρά τη δεινή του οικονομική κατάσταση».

Στη συνέχεια ο κ.Μαρινάκης απέκτησε κι αυτός ένα 22% του Mega μέσω του ΔΟΛ, ενώ ο κ.Σαββίδης αγόρασε το Epsilon TV μεταβιβάζοντας το ποσοστό του στο Μεγάλο Κανάλι σε μία κυπριακή εταιρία. 

Ελεγε αλήθεια τότε ο Ιβάν Σαββίδης; Μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ. Την ίδια απορία εξέφρασε και ο δημοσιογράφος του Mega, Μιχάλης Ιγνατίου. «Στο κάτω-κάτω της γραφής, αφού δεν ήθελαν το Μεγάλο Κανάλι γιατί δεν άφησαν άλλους επιχειρηματίες που είχαν αποφασίσει την άνοιξη να το ανοίξουν και να πληρώσουν ΟΛΑ τα δεδουλευμένα και όλες τις υποχρεώσεις του;», γράφει. Και συνεχίζει, μιλώντας πολιτικά αυτή τη φορά και όχι επιχειρηματικά: «Και είναι εδώ που υπήρξε ο πολιτικός δάκτυλος. Εδώ είχαμε τις πολιτικές συγκρούσεις κορυφής. Η υποστήριξη συγκεκριμένων πολιτικών ταγών σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες, οδήγησε στο αδιέξοδο και στη σημερινή κατάσταση».

Επειδή Σαββίδης ίσον ΣΥΡΙΖΑ ως γνωστόν κι επειδή Μαρινάκης ίσον Νέα Δημοκρατία, κοίτα τελικά που το Mega δεν το κλείνει ο Τσίπρας αλλά ο Μητσοτάκης. Ποιος το περίμενε... 

 Δημήτρης Κανελλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.