Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Τώρα, η AirBnB, στοχεύει καί σέ πλουσιότερη πελατεία...

Νέες υπηρεσίες από την AirBnB, με στόχο τους πιο εύπορους ταξιδιώτες
Νέες υπηρεσίες, οι οποίες «στοχεύουν» τους πιο εύπορους ταξιδιώτες, θα προσφέρει η γνωστή online ιστοσελίδα βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων, AirBnB.
Όπως αναφέρει το BBC, πλέον θα προσφέρεται μια ειδική κατηγορία για boutique hotels, bed&breakfast και πιο ασυνήθιστους χώρους, όπως σπίτια σε δέντρα και σκάφη.
Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης το AirBnB Plus, μια «στάμπα έγκρισης» για χώρους τους οποίους έχει ελέγξει η ίδια.
Οι κινήσεις αυτές έρχονται μετά από την...
συνέχεια
...αυστηροποίηση των κανόνων που διέπουν τη λειτουργία της σε πολλές χώρες, ενώ αναμένεται και η είσοδός της στο χρηματιστήριο, με αποτέλεσμα η ηγεσία της να αναζητεί τρόπους να διευρύνει τις δραστηριότητές της ώστε να καθησυχάσει πιθανούς επενδυτές οι οποίοι ενδεχομένως να ανησυχούν ότι η βασική της δραστηριότητα- η βραχυπρόθεσμη ενοικίαση σπιτιών από τους ιδιοκτήτες τους- απειλείται.
Τις ανακοινώσεις αυτές έκανε ο Μπράιαν Τσέσκι, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρίας, στο Σαν Φρανσίσκο την Πέμπτη. Το AirBnB Plus ειδικότερα αποτελεί μια προσπάθεια της εταιρείας να διαβεβαιώσει για την ποιότητα κάποιων από τα προσφερόμενα καταλύματα, έτσι ώστε να εξαφανίσει τους προβληματισμούς που κάποιοι από τους ταξιδιώτες μπορεί να έχουν σχετικά με την κατάστασή τους.
«Τα σπίτια του AirBnB Plus έχουν επιθεωρηθεί και ελεγχθεί έναντι μιας λίστας προϋποθέσεων 100+, που καλύπτει την καθαριότητα, την άνεση και το design» σύμφωνα με την εταιρεία.
Αν και η ιστοσελίδα παρουσίαζε δωμάτια ξενοδοχείων και boutique χώρους εδώ και καιρό, πλέον θα παρουσιάζονται σε ξεχωριστή κατηγορία, κάτι που θα κάνει ευκολότερη την εύρεσή τους. Επίσης, το AirBnB Collections θα ομαδοποιεί συγκεκριμένα είδη καταλυμάτων για ειδικά ταξίδια, όπως πχ για «μήνες του μέλιτος» από νεόνυμφους.
Η AirBnB, όπως σημειώνει το BBC, ιδρύθηκε στο Σαν Φρανσίσκο, και στη συγκεκριμένη αγορά, η οποία είναι μικρή αλλά σημαντικού συμβολικού χαρακτήρα, η εταιρεία έχει δει μεγάλη πτώση στα καταλύματά της. Στοιχεία που συγκέντρωσε η San Francisco Chronicle υποδεικνύουν πως οι βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις έπεσαν 60% μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες, τη στιγμή που η ανταγωνιστική υπηρεσία Zillow ανέφερε αύξηση στα διαθέσιμα διαμερίσματα στην πόλη. Τα δεδομένα αυτά επιβεβαιώνει και η Host Compliance, εταιρεία η οποία βοηθά τις πόλεις στην επιβολή των κανονισμών ως προς τη λειτουργία των βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων.
Σημειώνεται πως, ανά τον κόσμο, η AirBnB αναφέρει ότι έχει 4,5 εκατ. εγγραφές καταλυμάτων. 

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 
Naftemporiki 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.