Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Αλ. Τσίπρας: Δεν μπορεί να υπάρξει πατριωτισμός της μίζας και της διαφθοράς



INTIME NEWS/ΠΑΠΠΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 21:04
Naftemporiki  
«Δεν μπορεί να υπάρξει πατριωτισμός των Panama Papers, των offshore, του λαδώματος, της διαπλοκής, της εξαπάτησης του κράτους, της ιδιοποίησης του δημοσίου συμφέροντος, της μίζας, της διαφθοράς», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην υπόθεση της Novartis.
Μιλώντας στο 9ο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση στην Πάτρα, την Τρίτη, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «είναι εγκληματικά υποκριτικό πολιτικοί άνδρες από τη μια να επιδίδονται σε διαγωνισμό πατριωτισμού, και από την άλλη να θεωρούν νόμιμη και ηθική την αναγραφή των ονομάτων τους σε καταλόγους φοροδιαφυγής. Ή να καταγγέλλουν ως πολιτική δίωξη την αναφορά των ονομάτων τους σε κακουργηματικές δικογραφίες».
Ο Πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι ως κυβέρνηση «και λάθη κάνουμε, και παραλείψεις», ωστόσο, όπως τόνισε,  «το πολιτικό και ποινικό μας μητρώο είναι πιο καθαρό κι από τον ξάστερο ουρανό». Είπε επίσης ότι «αυτό που πρέπει να κάνουμε για την πατρίδα, όλοι μας, είναι να πάρουμε οριστικό διαζύγιο με τις συνήθειες του χθες. Να πάρουμε όλοι αποστάσεις από την Ελλάδα του χθες και από τα πρόσωπα που την σημάδεψαν».

Τόνισε ότι «αν χρειάζεται σήμερα κάτι η πατρίδα, είναι ένας σύγχρονος, αποφασιστικός, ανυποχώρητος πατριωτισμός, που απαντά στη δύσκολη συγκυρία όχι με όρους εμπρηστικής ρητορείας, αλλά με όρους καθημερινής αρετής». Όπως τόνισε, «ο πατριωτισμός δεν είναι δήλωση και ρητορεία. Ούτε στάση προσοχής κατά την έπαρση της σημαίας. Ο πατριωτισμός είναι πράξη καθημερινής αρετής, έμπρακτης καταδίκης κάθε φαινομένου διαφθοράς και ιδιοτέλειας και πάνω από όλα τιμιότητας».
Επικαλέστηκε, δε, σχετική αναφορά του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου: «Ούτε λόγος βέβαια για πατριωτισμό και τιμή για όσους παραβαίνουν τον νόμο και παραβιάζουν τη συνείδησή τους, ζητώντας και λαμβάνοντας ωφελήματα που δεν δικαιούνται. Υπάρχει τεράστια διαφορά στάσης απέναντι στην πατρίδα, όση μεταξύ ήθους και πανουργίας, μεταξύ αυτού που προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο από τη θέση που κατέχει, και αυτού που την εκμεταλλεύεται για το δικό του συμφέρον. Ο πρώτος είναι άξιος κάθε σεβασμού, ο δεύτερος πρέπει να υφίσταται αυστηρές κυρώσεις και τη βαθιά περιφρόνησή μας».
«Μπορούμε να προσβλέπουμε σε σταδιακή μείωση της φορολογίας»

 Γιά νά διαβάσετε ολόκληρο τό άρθρο πατήστε :  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.