Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Παπαγαλάκι του Βενιζέλου ή φυτευτό ρεπορτάζ;...


Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο ορισμένα ρεπορτάζ εφημερίδων συνήθως άκρως αποκαλυπτικά που ειναι ευάλωτα όμως σε μηνύσεις και αγωγές, να τα υπογράφουν οι δημοσιογράφοι με ψευδώνυμα. Επίσης δεν είναι σπάνιο σε αντίστοιχα κομμάτια να εμφανίζεται, αντί για ψευδώνυμο η υπογραφή «Ειδικός Συνεργάτης»!

Μια τέτοια υπογραφή λοιπόν «ειδικού συνεργάτη» εμφανίζεται στο κυριακάτικο «Βήμα» σε ρεπορτάζ για την υπόθεση Novartis και συγκεκριμένα για τους προστατευόμενους μάρτυρες με τίτλο: «Ποιος και πώς εδωσε καθεστώς ανωνυμίας στους τρεις μάρτυρες;».

Ενα ρεπορτάζ που δεν περιέχει καμια αποκάλυψη, αρκετά κουραστικό για κάποιον που δεν έχει νομικές γνώσεις, αφού επικαλείται σειρά άρθρων του ποινικού κώδικα και του Συντάγματος για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο σχετικός φάκελος που διαβιβάστηκε στη Βουλή ως προς τα συγκεκριμένα θέματα είναι προβληματικός.

Και το ερώτημα είναι απλό, γιατί αυτός που το έγραψε έχει λόγο να κρύβει την ταυτότητα του;...
 συνέχεια
...Με εξαίρεση ότι όλο το σκεπτικό του κομματιού είναι πολύ κοντά ή επαναλαμβάνει την επιχειρηματολογία του Ευάγγελου Βενιζέλου… Ποιος είναι ο λόγος ένας δημοσιογράφος – προφανώς, με νομικές γνώσεις να μη θελει να υπογράψει το κομμάτι του από τη στιγμή που δεν θίγει και δεν προσβάλει κανέναν; Μόνο και μόνο επειδή μπορεί να κατηγορηθεί ως παπαγαλάκι του Βενιζέλου; Ισως! Έτσι όμως υπάρχει κίνδυνος κάποιος κακοπροαίρετος να κατηγορήσει μια ολόκληρη εφημερίδα ότι Βενιζέλοι φυτεύουν κομμάτια για να εξυπηρετούν τα πολιτικά τους συμφέροντα κάθε φορά!...

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.