Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

«Γωνία το μαγαζί» η δημαρχία της Αθήνας

Κύριε Μητσοτάκη, τι λέτε για τον κύριο Πατούλη;

Αντίθεση αισθητικής φύσης...
...η επιτομή του συντηρητισμού και του κιτς... 

Εδώ και κάμποσο καιρό το επιτελείο του κ. Γιώργου Πατούλη, για λόγους που μόνο αυτό γνωρίζει, με έχει θεωρήσει δυνητικό ψηφοφόρο του για τον Δήμο της Αθήνας: τι τηλεφωνήματα να παραστώ σε εκδηλώσεις του, τι μηνύματα του είδους «Εμπρός πάμε μαζί» κ.λπ., τι προσκλήσεις για βασιλόπιτες και δε συμμαζεύεται.
Μάταια τους εξηγώ ότι ήμουνα γνωστός υποστηρικτής του κ. Καμίνη και ότι δεν πρόκειται να  ψηφίσω τον κ. Πατούλη, μάταια ζήτησα να με διαγράψουν από τις λίστες τους - τίποτα αυτοί, απτόητοι. Τελευταία φορά τους έριξα κάτι φιλικά μπινελίκια - θα σας ενημερώσω εν καιρώ αν είχαν αποτέλεσμα (ελπίζω, τουλάχιστον μετά από αυτό το κείμενο να με διαγράψουν). 
Πέρα από την προσωπική και ευτράπελη πλευρά, υπάρχει και η πολιτική, που και συνολική είναι και διόλου ευτράπελη.
Ο κ. Πατούλης είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ), δήμαρχος στο Μαρούσι, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ). Τώρα προσπαθεί να επιβάλει τον εαυτό του σαν υποψήφιο δήμαρχο του κόμματός του στην Αθήνα.
«Γωνία το μαγαζί» η δημαρχία της Αθήνας, σημαντικότερη από βουλευτιλίκι, όλοι το ξέρουμε. Δεν έχω πρόβλημα με τη ΝΔ συνολικά: αξιοπρεπείς δήμαρχοι σε αυτή την πόλη είχαν εκλεγεί στο παρελθόν με την κεντροδεξιά (Πλυτάς, Έβερτ, Τρίτσης, Μπακογιάννη). Το πρόβλημα δεν είναι το κόμμα του κ. υποψήφιου, το πρόβλημα είναι ο ίδιος...

συνέχεια
...Γιατί ο κ. Πατούλης, σύμφωνα με την εικόνα που εκπέμπει ο ίδιος για τον εαυτό του και την οικογένειά του, είναι η επιτομή του συντηρητισμού και του κιτς. Μια ματιά, έστω και σύντομη, στις δηλώσεις και τις φωτογραφίσεις του, δείχνει έναν άνθρωπο που είναι πιστός σε αξίες όπως «πατρίς - θρησκεία – οικογένεια», γκλαμουριά, αντιδυτικισμός και αναχρονισμός.
Αυτό τον άνθρωπο τον θέλει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για υποψήφιο δήμαρχο του κόμματός του στην Αθήνα; Αν ναι, να τον χαίρεται. Θα είναι μια επιλογή που θα πάει να βρει τους παπάδες, τα συλλαλητήρια και τις όποιες άλλες τελευταίες πάνε να ολοκληρώσουν τη συντηρητική στροφή του προέδρου της ΝΔ, που νομίζει ότι αρκεί να είσαι φιλελεύθερος μόνο σε οικονομικά θέματα.
Αν όχι, ας βάλει το Γραφείο Τύπου του κόμματός του να κάνει μια απλή δήλωση του είδους «Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει δώσει χρίσμα υποψηφίου δημάρχου της Αθήνας σε κανένα. Οποιαδήποτε υποψηφιότητα είναι πρόωρη και αυτόβουλη». Ή κάτι παρόμοιο. Και μετά, ας επιλέξουνε κάποιον/α που να ζει στο ευρωπαϊκό 2018.
Η αντίθεση προς τον κ. Πατούλη είναι, κατά βάση, αισθητικής φύσης.
Δημήτρης Φύσσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.