Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Καί τό Γερμανικό Υπ. Εξωτερικών "υπέρ των προειδοποιήσεων" πρός Άγκυρα...

Γερμανικό ΥΠΕΞ: Συντάσσεται με τις συστάσεις της Κομισιόν προς Άγκυρα
EPA/Tim Brakemeier
Υπέρ των προειδοποιήσεων για αποφυγή των προκλήσεων από τουρκικής πλευράς, που είχε απευθύνει τόσο η Κομισιόν όσο και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, τάχθηκε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοτνας την πρόσφατη τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο και την Κύπρο.
Για το θέμα «έχει εκφραστεί αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτή τη δήλωση υποστηρίζουμε. Και σε ό,τι αφορά τη σύγκρουση των δύο πλοίων, μπορώ να σας πω ότι χαιρετίζουμε το γεγονός ότι υπήρξε σήμερα το πρωί -σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ- τηλεφώνημα μεταξύ των δύο πρωθυπουργών. Κατά τα άλλα, είδατε πώς εκφράστηκε η Ε.Ε. για το θέμα», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Άντεμπαρ.
Όπως ανακοίνωσε η καγκελαρία, την Πέμπτη η Άγκελα Μέρκελ υποδέχεται τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, συνάντηση η οποία, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, θα αποτελέσει ευκαιρία να συζητηθούν τα διμερή θέματα, αλλά και περιφερειακά ζητήματα, όπως η Συρία.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 14:53

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.