Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Ηχηρό «καπέλωμα» Σαμαρά σε Μητσοτάκη...



Τι κρύβεται πίσω από τη δήλωση Σαμαρά για τη μήνυση σε Τσίπρα από τα γραφεία της ΝΔ...

Δεν πέρασε ασχολίαστο τόσο στα δημοσιογραφικά, όσο και στα «γαλάζια πηγαδάκια» η κίνηση του Αντώνη Σαμαρά να κάνει δήλωση, σχετικά με τη μήνυση που υπέβαλε στον Αλέξη Τσίπρα για την αναφορά του ονόματός του στη δικογραφία της Novartis, από τα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς και μάλιστα λίγη ώρα πριν την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Συγκεκριμένα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που είδαν «καπέλωμα» του προέδρου της ΝΔ από τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος δεν θα πρέπει να παραληφθεί ότι εκτός από την έντονη παρασκηνιακή του κινητικότητα στα «γαλάζια» δρώμενα, έχει δείξει διάθεση να επιβάλλει τη δική του πολιτική ατζέντα, κάτι που άλλωστε έχει αποδειχτεί πολλάκις στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα στο ζήτημα της γραμμής της ΝΔ, σχετικά με το Σκοπιανό και τα συλλαλητήρια.

Στα παραπάνω αξίζει να προστεθεί το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς, παρά το ότι είχε προαναγγείλει τη μήνυσή του προς τον πρωθυπουργό εδώ και ημέρες, προχώρησε στην κατάθεσή της την ίδια ημέρα που διεξαγόταν η προγραμματισμένη συνεδρίαση της «γαλάζιας» Κ.Ο. υπό τον κ. Μητσοτάκη και μάλιστα λίγη ώρα νωρίτερα, προκαταλαμβάνοντας έτσι την ομιλία του προέδρου της ΝΔ.

Επιπλέον, εξίσου σημαντικής πολιτικής σημασίας είναι το ότι...
  συνέχεια
...ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει τη σχετική δήλωση, όχι για παράδειγμα έξω από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, αλλά στα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς, πραγματοποιώντας αρχηγική εμφάνιση και δείχνοντας πως στο κόμμα επικρατεί μια ιδιότυπη διαρχία, αν όχι ολική επικράτησή του έναντι του κ. Μητσοτάκη.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν όλους εκείνους που υποστηρίζουν πως ο πρώην πρωθυπουργός «περνάει» τη δική του γραμμή στη ΝΔ, μέσω του στενού του συνομιλητή και αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος σε αρκετές κρίσιμες πολιτικές στιγμές έχει καταφέρει να μονοπωλήσει τη δημοσιότητα, «σκεπάζοντας» επικοινωνιακά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.