Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

"...το πρόβλημα είναι όλο δικό του. Oι επιλογές για τον Πρόεδρο λιγοστεύουν...".

Ήτανε στραβό το κλίμα...
Το μέγεθος και ο πολιτικός αντίκτυπος του σκανδάλου της Novartis δοκιμάζει τις αντοχές της Νέας Δημοκρατίας και εντείνει τις διαφορές που επικρατούν στο εσωτερικό της, όπως μαρτυρά η διαγραφή του Ευάγγελου Αντώναρου που ζήτησε την παραίτηση του Άδωνι Γεωργιάδη από τη θέση του Αντιπροέδρου.
Η απομόνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του, εντάθηκε εξαιτίας του Μακεδονικού αλλά το αδιέξοδο που προκαλεί η Novartis δεν είναι πλέον διαχειρίσιμο. Παρά τις απειλές και το θόρυβο που προκαλούν οι εμπλεκόμενοι, στο τέλος της ημέρας μένει μια πολύ σοβαρή υπόθεση διαφθοράς που συνταράσει το πολιτικό σύστημα.Ο Ευάγγελος Αντώναρος δεν είναι τυχαίος αλλά πολύ στενός συνεργάτης του Καραμανλή και δεν είναι ο πρώτος καθώς ήδη έχει διαγραφεί η βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα επίσης επειδή αμφισβήτησε τον Άδωνι. Αν την πρώτη φορά η διαγραφή φάνηκε σαν επίδειξη ισχύος, τη δεύτερα φορά μοιάζει με απώλεια του ελέγχου.
Ο Αντώναρος δεν είναι ο μόνος που ζήτησε την παραίτηση Άδωνι αλλά επιτέθηκε έντονα και με σκληρές εκφράσεις για να υπενθυμίσει ποιοι είναι απέναντι στην ηγεσία. Καθώς οι εξελίξεις για το σκάνδαλο είναι αναπόδραστες ο κλοιός αρχίζει και στενεύει και οι επιλογές για τον Πρόεδρο λιγοστεύουν. Σίγουρα πάντως το πρόβλημα είναι όλο δικό του.
11 Φεβ. 2018


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο"
καί είναι βγαλμένος μέσα από τό κείμενο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.