Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Νίκος Ξυδάκης: Η Δημοκρατία δεν συγχωρεί τους αρνητές της και τους χιτλερόψυχους

Αποκλειστική δήλωση έκανε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος δέχθηκε τη λεκτική επίθεση του Γιάννη Λαγού στη Βουλή, κατά το επεισόδιο που προκλήθηκε εξαιτίας των δηλώσεων του βουλευτή της Χ.Α., ενέργεια που καταδίκασαν όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.
Ο Γιάννης Λαγός επιτέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τους «προδότες» και «πουλημένους» για τη.. στάση τους στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ, της σύλληψηςτων Ελλήνων αξιωματικών στον Έβρο και για το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό.
Η δήλωση του Νίκου Ξυδάκη αναφέρει τα εξής:
«Το επεισόδιο της ΧΑ στη Βουλή δεν είναι τυχαίο και μεμονωμένο. Οι υπόδικοι αρνητές της δημοκρατίας καλλιεργούν μια στρατηγική έντασης καθώς μπαίνει σε τελική ευθεία η δίκη για φόνους και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με σωρεία τεκμηρίων.
»Εκμεταλλεύονται επίσης τα πεδία της εξωτερικής πολιτικής και των γεωπολιτικών αναταράξεων για να μοχλεύσουν φόβο και μίσος.
»Δεν πρόκειται να τους επιτρέψουμε να μεταβάλουν την Γ' Ελληνική Δημοκρατία σε Δημοκρατία της Βαϊμάρης του 1933. Η Δημοκρατία ανέχεται, συνθέτει, συμπεριλαμβάνει, εμπνέει, αλλά δεν συγχωρεί τους αρνητές της και τους χιτλερόψυχους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.