Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Φιάσκο...


Η συζήτηση στη Βουλή έγινε μπροστά σε άδεια έδρανα και η απόπειρα συμψηφισμού με το σκάνδαλο Novartis δεν βρήκε ανταπόκριση ούτε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία δεν στήριξαν την πρόταση. 
Εξάλλου υπονομεύτηκε από την ίδια τη ΝΔ, καθώς η πρότασή της βασίστηκε σε μια θολή ανώνυμη επιστολή την ώρα που η ίδια παρουσιάζει ως αναξιόπιστους και «κουκουλοφόρους» τους προστατευόμενους μάρτυρες, λόγω της ανωνυμίας τους. 
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ελάχιστα αναφέρθηκε στην πρόταση αλλά περισσότερο στη Novartis, και, κυρίως, στα εθνικά θέματα. Τα οποία δεν ήταν ούτε θέμα της συζήτησης αλλά ούτε προσφέρονται για αντιπαράθεση, ειδικά αυτή την περίοδο.
Ίσως τo πιο ενδιαφέρον γεγονός που προέκυψε ήταν η ευθεία διαφοροποίηση Βενιζέλου από τη γραμμή της ΔΗΣΥ για άκυρο και η απόλυτη ταύτιση με τη ΝΔ, υπέρ της σύστασης προανακριτικής. Απομένει να φανεί αν αυτή η κίνηση δρομολογήσει και πολιτικές εξελίξεις.
Ο Ευάγγελος Αντώναρος, μιλώντας στο Tvxs.gr και σχολιάζοντας τις ακραίες φωνές που κερδίζουν διαρκώς έδαφος στη ΝΔ, δήλωσε πως «δεν κερδίζεις τους αναποφάσιστους με ακροδεξιούς αλαλαγμούς». Το ίδιο ισχύει και με αστήρικτες προτάσεις επικοινωνιακου τύπου για προανακριτικές. 
Η συζήτηση διέψευσε τις προσδοκίες της ΝΔ  και περισσότερο υπενθύμισε άβολα το σκάνδαλο Novartis. Στις δε κάλπες η ΝΔ βρήκε μόνο την ψήφο της, αυτή της Χ.Α. και του ... Βενιζέλου. 
09 Μαρ. 2018
tvxs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.