Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

«...μόνο το ξέπλυμα χρήματος δεν έχει παραγραφεί...»

Δεν του έκανε το χατίρι!
Προσπάθησε πολύ ο Γ. Πρετεντέρης να αποσπάσει από τον συνομιλητή του Μιχ. Σταθόπουλο την παραδοχή ότι η αθώωση Καμμένου για όσα είχε πει για τον Πάχτα και η αθώωση Αμβρόσιου είναι το ίδιο πράγμα και της ίδιας βαρύτητας. Ωστόσο ο πρώην υπουργός, αφού τόνισε ότι προφανώς και κρίνονται οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης και προφανώς γίνονται και λάθη, περιέγραψε ως ρατσιστικό και έκνομο τον λόγο Αμβρόσιου χωρίς να κάνει τον «συμψηφισμό» που τόσο επιτακτικά επανέφερε συνεχώς ο Γ. Πρετεντέρης. 
Όσον αφορά το σκάνδαλο Novartis ο Μ. Σταθόπουλος ξεκαθάρισε...
συνέχεια
...την άποψή του και γρήγορα γρήγορα η συζήτηση ολοκληρώθηκε.
Επί της ουσίας ο καθηγητής και πρώην υπουργός εξέφρασε τη θέση του, ότι «η δικογραφία δεν έπρεπε να πάει καθόλου στη Βουλή δεδομένου ότι τα αδικήματα είναι παραγεγραμμένα σύμφωνα με το αρ. 86 του Συντάγματος (περί ευθύνης υπουργών)».
Συνέχισε, δε, εξηγώντας ότι μόνο το ξέπλυμα χρήματος δεν έχει παραγραφεί διότι εκφεύγει της υπουργικής ιδιότητας και αυτό το εξετάζει η Δικαιοσύνη. Εφόσον η δικογραφία πήγε τελικά στη Βουλή, η επιτροπή θα διαπιστώσει απλώς την παραγραφή. Στο ζήτημα της δωροδοκίας δεν θα έπρεπε να υπάρχει διχογνωμία αφού δωροδοκία υφίσταται μόνο κατά τη διάρκεια της υπουργικής θητείας.
Στο σημείο αυτό βέβαια δεν ρωτήθηκε και επομένως δεν έδωσε εξήγηση για το πώς είναι δυνατόν να γίνει ξέπλυμα χρήματος αν πρώτα δεν έχει μεσολαβήσει δωροδοκία. Πώς μπορεί, δηλαδή, να μη συνδέονται αυτονόητα τα δύο αδικήματα.  
Ο Γ. Πρετεντέρης επέμεινε: «Μια και πήγε όμως η δικογραφία στη Βουλή, δεν πρέπει να μπει και στην ουσία της υπόθεσης;»
Και πάλι όμως ο Μ. Σταθόπουλος δεν του έκανε τη... χάρη επαναλαμβάνοντας ότι το μόνο που οφείλει να διαπιστώσει η προανακριτική είναι το ότι έχουν παραγραφεί τα δύο αδικήματα. 
Κι έτσι αμέσως μετά η συζήτηση τελείωσε! 
Α.Ψ. 
από τήν:
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
                 efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.