Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Όταν ο Κεδίκογλου «βλέπει»… «γκρίζες ζώνες»...

Παραδοσιακά, εδώ και… άπειρα χρόνια, σταθερή θέση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων είναι να παραπέμπουν στη διεθνή νομιμότητα και στη Συνθήκη της Λωζάννης, απορρίπτοντας κατηγορηματικά κάθε σκέψη και δήλωση της Τουρκίας περί «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο. 

Για την ελληνική διπλωματία αυτό είναι κάτι τόσο αυτονόητο, ώστε θα περίμενε κανείς ότι κάποιος που έχει διατελέσει κυβερνητικός εκπρόσωπος θα το ήξερε πολύ καλά. 

Στην περίπτωση, όμως, του Σίμου Κεδίκογλου, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, αφού ο βουλευτής της ΝΔ, σε έναν τηλεοπτικό διαξιφισμό (ΣΚΑΪ) με τον Γιώργο Κυρίτση του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίστηκε ότι στο Αιγαίο υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» από το 1996 και μετά. 

«Εσείς καταφέρατε οι γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο να θεωρούνται από την Άγκυρα τουρκικές, τα Ίμια ήταν γκρίζα ζώνη μέχρι να έρθετε στην εξουσία και επί των ημερών σας η Άγκυρα θεωρεί ότι είναι τουρκικά», επισήμανε ο Κεδίκογλου με αυστηρό τόνο στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας: 

«Ήταν γκρίζα ζώνη τα Ίμια το ‘96, επί των ημερών σας έγιναν διεκδικήσιμη τουρκική περιοχή». 

Πάντως, οι πληροφορίες πως ο βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ έλαβε χθες μία όμορφη ανθοδέσμη από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδονται ως ανακριβείς!

Πηγή: matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.