Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Μεγαλόστομες κουβέντες : Προσπάθεια νά αυτοκυριαρχηθούν...

Σύμβουλος Ερντογάν: Ούτε ο 66ος στόλος δεν μπορεί να γονατίσει την Τουρκία


EPA/US NAVY / HANDOUT
«Όχι μόνο ο 6ος αλλά και ο 66ος στόλος του αμερικανικού ναυτικού να έρθει στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν μπορεί να γονατίσει την Τουρκία», δήλωσε ο Γιγίτ Μπουλούτ.



EPA
Με αφορμή την ενίσχυση του αμερικανικού στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο και ενόψει των ερευνητικών γεωτρήσεων από την ExxonMobil στην Κυπριακή ΑΟΖ, ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, γνωστός για τον εμπρηστικό τόνο των δηλώσεών του, τόνισε ότι «τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει».
Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ ο Γ. Μπουλούτ πρόσθεσε, μιλώντας σε εκπομπή της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης TRT: «Αυτός ο λαός όταν ορθώνει το ανάστημά του, και το έχει κάνει ήδη, όταν λοιπόν το κάνει, καμία δύναμη, ούτε και παγκόσμια δεν μπορεί να τον λυγίσει. Και το λέω ως κομμάτι του τουρκικού λαού και ως κομμάτι του ισλαμικού έθνους».
Σημειωτέον, Αμερικανοί αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν το USNS Carson City του αμερικανικού στόλου «αιχμή του δόρατος» της εκστρατευτικής μεταγωγικής δύναμής του, υπό την επισήμανση ότι τα αμερικανικά πλοία διεξάγουν ασκήσεις προκειμένου να προωθήσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, η ExxonMobil προχωρά κανονικά στον προγραμματισμό της για τις εργασίες στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ.


Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 
Naftemporiki.gr 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.