Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Άλλες είναι οι σοβαρές ειδήσεις αλλά τίς "κρύβουνε"...

Σιγά τα θέματα…
Όχι. Ούτε για τον Κατσίκη που φλυαρεί χωρίς συναίσθηση για το τι λέει, ούτε για τους αφηνιασμένο γείτονα που ελίσσεται σαν χέλι, ούτε για τον Βενιζέλο που είδε τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία ως συνέχεια των Αγανακτισμένων.

Για επενδύσεις και οικονομία θα πούμε σήμερα. Αφορμή, δυό ειδησούλες που τις πήρε το ρέμα της υποβάθμισης και τις έριξε στον ωκεανό της αδιαφορίας.

Είδηση πρώτη: μεγάλες εταιρείας κατασκευής αυτοκινήτων σκέφτονται να φύγουν από την Τουρκία, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα αυτή (πόλεμος , επεισόδια με Ελλάδα, συγκρούσεις με την Δύση κλπ). Μία από τις χώρες που ενδέχεται να επιλέξουν-αν τελικά αποχωρήσουν από την Τουρκία-είναι η Ελλάδα.
Είδηση δεύτερη: Έλληνας επιχειρηματίας (Βασίλης Αποστολόπουλος/Ιατρικό Κέντρο) δήλωσε ότι παραχωρεί στην Tesla –δωρεάν για δέκα χρόνια-τις εγκαταστάσεις ενός εργοστασίου του, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα «σύγχρονο κέντρο Ερευνας και Καινοτομίας». Ετσι ώστε «η Ελλάδα να καθιερωθεί στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας καινοτομίας, έρευνας και Τεχνολογίας».
Σημείωση εμβόλιμη: υπενθυμίζεται ότι...
 συνέχεια
...προσφάτως υπεγράφη συμφωνία της Tesla με τον «Δημόκριτο» για την δημιουργία ερευνητικής ομάδας με αντικείμενο την ηλεκτροκίνητη τεχνολογία. Η ομάδα θα εγκατασταθεί στο Τεχνολογικό Πάρκο «Λεύκιππος».

Διερωτώμαι, λοιπόν: ενδιαφέρθηκε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τις δύο αυτές ειδήσεις; Έστω να ρωτήσει, να μάθει-ιδιαίτερα για την πρώτη-,να δει τι συμβαίνει και να κινηθεί αναλόγως;

Ακόμη και ως πιθανότητα, η προοπτική μετακίνησης μεγάλων εταιρειών (από την Τουρκία ή από άλλες χώρες) θα έπρεπε να μελετηθεί και να αξιολογηθεί. Να εξεταστούν όλα τα δεδομένα, ώστε η χώρα να υποβάλει συγκεκριμένη πρόταση, εν ή περιπτώσει ήθελε αποφασιστεί οριστικά η μετακίνηση.

Δεν κατέστη γνωστό αν έχει ασχοληθεί η κυβέρνηση με το θέμα αυτό. Είθε να έχει συμβεί, αν και δεν φημίζεται για την εγρήγορση ,τον ιδιαίτερο ζήλο και τις ανάλογες επιδόσεις στον συγκεκριμένο τομέα…

Όσο για την δεύτερη είδηση, υπάρχει ένα καλό προηγούμενο. Όπως έχει δηλώσει ο επικεφαλής του «Δημόκριτου», η συνεργασία με την Tesla, υπήρξε επιτυχής με την αρωγή του Αναπληρωτή υπουργού Έρευνας κ. Κ .Φωτάκη.

Λέτε να δείξει ενδιαφέρον ο αθόρυβος πλην δημιουργικός αυτός υπουργός και για την πρόταση Αποστολόπουλου; Θα ήταν ευχής έργον. Θα ήταν, δηλαδή, κάτι που δεν διανοούνται ουκ ολίγα κυβερνητικά στελέχη, καρφωμένα στις ιδεοληψίες και στη νιρβάνα τους.

Όσο για την πλειονότητα των ΜΜΕ, σιγά μην ασχοληθεί με τέτοιες λεπτομέρειες. Ας είναι καλά ο Κατσίκης, οι καυγάδες ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και χίλια δυο… σημαντικά της σοβαρής πολιτικής…
Γιάννης Τριάντης

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.