Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Θύμα Fake News η Ν. Παζαϊτη...

Θύμα Fake News η Ν. ΠαζαϊτηΘύμα fake news και μάλιστα την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έπεσε η Νατάσα Παζαϊτη. Πρόκειται για ξεκάθαρη κακοήθεια, συγκεκριμένης ενημερωτικής ιστοσελίδας, η οποία αλλοίωσε σημερινό της, επιστημονικό και κοινωνιολογικό άρθρο στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για τον καρκίνο του μαστού, παρουσιάζοντάς το, ως προσωπική της περιπέτεια. Για άλλη μία φορά, η εγκυρότητα θυσιάστηκε στο βωμό κάποιων «χτυπημάτων» στο διαδίκτυο.
Πιο συγκεκριμένα, ο συγγραφέας του κειμένου, καταπατώντας κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία και χρησιμοποιώντας αδίστακτες πρακτικές, καθώς το άρθρο είναι και ανυπόγραφο, παρουσίασε ως εμπειρία της κας Παζαϊτη, την περίπτωση μιας ασθενούς, που χειρούργησε η ίδια.

Αν όμως διαβάσει κανείς το άρθρο, θα διαπιστώσει αμέσως ότι η γνωστή χειρούργος του μαστού και ογκολόγος επικαλέστηκε το συγκεκριμένο παράδειγμα για να αναφερθεί στη σχέση της ασθένειας με την εγκυμοσύνη. Μάλιστα η ίδια ανήρτησε και στην σελίδα της στο Facebook ένα κείμενο στο οποίο αναφέρεται στην ιστορία της Ελπίδας, της ασθενούς που η ίδια χειρούργησε και παραθέτει εν συνεχεία το άρθρο της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.


Το γεγονός ότι ο διαχειριστής της εν λόγω σελίδας, μετά την γενική κατακραυγή, ανασκεύασε δεν αλλάζει την πραγματικότητα, αυτή της πλήρους διαστρέβλωσης για λίγες παραπάνω επισκέψεις στην ιστοσελίδα του...

Γ. Ευθ. 

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.