Τρίτη 17 Απριλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Ο Πρέσβης τής Κίνας στήν Ελλάδα επισκέφθηκε τή Μύκονο καί τή Δήλο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                        
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΛΟ
Τον κ. Zou Xiaoli υποδέχτηκαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο Μυκόνου ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι και μέλη της Δημοτικής Αρχής.

Πραγματοποιήθηκε ειδική ξενάγηση για τον κ. Xiaoli στο ιστορικό νησί της Δήλου από την επαγγελματία ξεναγό Αμαρυλλίδα Γρυπάρη, ενώ ακολούθησε επίσκεψη του Κινέζου Πρέσβη στο αρχαιολογικό μουσείο Μυκόνου (Έκθεση Vanity), στο Ναυτικό Μουσείο και στο Μουσείο της Λένας.

Ο Πρέσβης της Κίνας έμεινε εντυπωσιασμένος τόσο από τον αρχαιολογικό θησαυρό της Δήλου όσο και από τον παραδοσιακό οικισμό της Μυκόνου, όπου ξεναγήθηκε από τον κ. Κουκά.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν εκτενώς και για την Αμφικτυονία των αρχαίων ελληνικών πόλεων, αλλά και το ενδεχόμενο διασύνδεσης-ένταξης στο δίκτυο αρχαίων κινεζικών πόλεων, στα πλαίσια της «ελληνοκινεζικής φιλίας».
Οι κ.κ. Κουκάς και Xiaoli συμφώνησαν να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διαφημιστεί στην Κίνα ο ειδικός προορισμός της Δήλου, ιδίως για τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο και Φεβρουάριο-Μάρτιο, κατά τους οποίους οι Κινέζοι λαμβάνουν ως επί το πλείστον τις άδειές τους.

Βασικός στόχος της Δημοτική Αρχή Μυκόνου είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και μέσω της συνεργασίας με την Κινεζική Πρεσβεία στην Ελλάδα, αναμένεται η επίτευξη σημαντικών αποτελεσμάτων προς αυτή την κατεύθυνση.

«Κύριο όχημα» για την ανάπτυξη της προαναφερόμενης συνεργασίας αποτελούν οι μακραίωνες ιστορικές & πολιτιστικές καταβολές των δυο λαών, ενώ «κοινό σημείο αναφοράς» ο παγκόσμιας εμβέλειας αρχαιολογικός θησαυρός της Δήλου.

Κατά το κλείσιμο της ιστορικής συνάντησης του Δημάρχου Μυκόνου με τον κ. Xiaoli, ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα απηύθυνε πρόσκληση προς τον κ. Κουκά και τη Δημοτική Αρχή, να επισκεφτούν την Κίνα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν επαφές με σημαντικούς παράγοντες του πολιτικού και επιχειρηματικού βίου αλλά και με παγκόσμιους κολοσσούς της τουριστικής βιομηχανίας.

  
  Μύκονος, 16-04-2018

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.