Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Περί τής «αποστρατείας» Μεϊμαράκη καί άλλων Κυριακείων ...αστειοτήτων...




Κι η αλήθεια είναι πως το γεύμα όντως έγινε, το μενού πράγματι περιλάμβανε το πολιτικό μέλλον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, και η όλη υπόθεση σχετίζεται και με τις μελλοντικές πολιτικές σχέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ανδρέα Λοβέρδου με την ΝΔ. Το χρονικό της ιστορίας δε, που είναι σε θέση να γνωρίζει πλήρως το tvxs.gr, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, όσο και αποκαλυπτικό των σχεδιασμών του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Το… τρολάρισμα του Μεϊμαράκη ...

Η πρώτη ανίχνευση προθέσεων είχε γίνει πριν από δύο μήνες σε μια συνάντηση Μητσοτάκη – Μεϊμαράκη που δεν άφησε και τους καλύτερους οιωνούς. Τότε, σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες του tvxs.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προτείνει στον πρώην πρόεδρο της ΝΔ να αναλάβει επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος για τις… περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ακούγοντας την πρόταση, θεώρησε ότι ο Μητσοτάκης τον τρολάρει. Κι αντέδρασε… αναλόγως: «Πότε θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές;», τον ρώτησε. «Τον Οκτώβριο του 2019», ήταν η απάντηση που πήρε, για να θέσει αμέσως το επόμενο ερώτημα: «Και οι εθνικές εκλογές πότε θα γίνουν;» «Τον Μάιο του 2019», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κι εκεί ήρθε η επόμενη – και τελευταία – ερώτηση Μεϊμαράκη: «Και τότε πώς το ξέρεις ότι τον Οκτώβρη του 2019 θα είσαι ακόμη πρόεδρος;»
Εκτοτε, η πολιτική σχέση των δύο ανδρών παρέμεινε σε κλίμα…  δημιουργικής ασάφειας , και διακινήθηκαν σενάρια σύμφωνα με τα οποία ο Βαγγέλης Μαϊμαράκης θα αναλάμβανε επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ για τις εθνικές βεβαίως, και όχι για τις αυτοδιοικητικές, κάλπες.  Έως ότου ήρθε το ραντεβού της Μεγάλης Τρίτης.
«Αυτό που δεν καταλαβαίνει η Ντόρα…»
Το γεύμα έγινε πράγματι σε εστιατόριο του Κολωνακίου και ήταν μακράς διάρκειας – κράτησε σχεδόν τρεις ώρες. Εκεί, προς το τέλος της συζήτησης και αφού είχαν ανταλλαγεί όλες οι εκτιμήσεις για τις πολιτικές εξελίξεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη πως σκοπεύει να τεθεί ο ίδιος, προσωπικά, επικεφαλής τόσο του εκλογικού αγώνα της ΝΔ όσο και της επιτροπής που θα ασχοληθεί με την Συνταγματική Αναθεώρηση. Στην παρατήρηση Μεϊμαράκη ότι δύσκολα μπορεί κάποιος να είναι αρχηγός κόμματος και ταυτόχρονα επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πως μπορεί να τα συνδυάσει.
«Εμάς, μας θέλεις κάτι;», ήταν το ερώτημα που έθεσε τότε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. «Να κάνεις ό,τι θέλεις» απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ και τότε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αντιλαμβανόμενος πλήρως το κλίμα, είπε: «Εγώ είμαι στρατιώτης. Μπορώ να προσφέρω από οπουδήποτε». «Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνει η Ντόρα», σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η συνομιλία και το γεύμα έκλεισαν κάπου εκεί. Τετελεσμένα και συγκεκριμένες αποφάσεις δεν υπήρξαν, συμφωνήθηκε όμως μεταξύ των δύο να μην διαρρεύσει η συζήτηση.
Παραδόξως (;) όμως,  η διαρροή έγινε και, μάλιστα, σε εκδοχή τέτοια ώστε να προκύπτει πως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προσφέρθηκε αυτοβούλως να αποχωρήσει από τον μάχιμο πολιτικό στίβο. Όπως ήταν αναμενόμενο, υπήρξαν αντιδράσεις και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να αυτό-διαψευστεί: Συνεργάτες του – χωρίς να διαψεύδουν την συνάντηση – δήλωναν χθες το απόγευμα πως «η μεγάλη εκλογική μάχη που έρχεται απαιτεί συστράτευση και όχι βέβαια αποστρατείες. Αυτό κατεξοχήν ισχύει για τον τέως πρόεδρο της ΝΔ Ευάγγελο Μεϊμαράκη που είναι ταυτισμένος με τις μεγάλες μάχες και την ιστορία της παράταξής μας».
Η προεδρεία της Δημοκρατίας κι ο Σαμαράς
Στο πολιτικό δια ταύτα, η πρόθεση «αποστρατείας» Μείμαράκη υφίσταται, κι εντάσσεται σε έναν ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό. Σ’ αυτόν τον σχεδιασμό, όπως λένε έγκυρες – και πολιτικά έμπειρες – πηγές της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να αδειάσει θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας για να φιλοξενήσει εκεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο, ανεξαρτήτως του ότι σήμερα ο ίδιος αρνείται πως υπάρχει θέμα προσχώρησής τους στην ΝΔ.
Το ίδιο σχέδιο διασφαλίζει την αποδυνάμωση των καραμανλικών και περιλαμβάνει παράλληλη «προαγωγή» του Αντώνη Σαμαρά στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Είναι το ιδανικό σενάριο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να αποδεσμευτεί και από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς και ταυτοχρόνως να αποπληρώσει τα «γραμμάτια» στήριξης σε Σαμαρά και Βενιζέλο.
Το «plan B» Σαμαρά - Βενιζέλου
Υπογείως, φέρεται να υπάρχει και εναλλακτικό σχέδιο το οποίο ζυμώνεται κυρίως στον άξονα Σαμαρά – Βενιζέλου. Είναι το σενάριο που θέλει ξανά τον Αντώνη Σαμαρά πρόεδρο της ΝΔ σε περίπτωση εκλογικής ήττας Μητσοτάκη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να οδεύει τότε στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Πρόκειται ακριβώς για το σενάριο που άφησε ανοιχτό την περασμένη εβδομάδα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Αδωνις Γεωργιάδης, όταν ρωτήθηκε εάν θα έβλεπε τον Βενιζέλο σε πολιτειακό αξίωμα: «Εάν ρωτούσαν εμένα – δεν αποφασίζω εγώ για αυτά τα θέματα-, εάν ρωτούσαν εμένα εάν ο κ.Βενιζέλος μπορεί να παίξει διάφορους ρόλους, προφανώς η γνώμη μου θα ήταν θετική. Τον θεωρώ ικανό», είπε.
Αντώναρος: Δεν σφάξανε…
Και τα δύο σχέδια βεβαίως εξοργίζουν την καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ: . Εξ ου μάλλον και η νέα θερμή ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου ο οποίος χθες έγραψε στο Facebook: «Τα σχέδια είναι προβλέψιμα. Σαμαράς και Βενιζέλος θέλουν με τη σιωπηρή αμήχανη κι άβουλη σύμπραξη του Μητσοτάκη -- έχουν όπως μαθαίνω πρόθεση να μοιράσουν αξιώματα και θέσεις. Φυσικά ΚΑΙ για να εξασφαλίσουν το ακαταδίωκτο. Δεν σφάξανε.
Επαναλαμβάνω λοιπόν: αν έχει τα κότσια ο Κυριάκος να βγει τώρα και να πει ξεκάθαρα ότι θα στηρίξει επανεκλογή Παυλόπουλου. Έτσι θα έβαζε τέρμα στις πραγματικές συνωμοσίες»…


15 Απρ. 2018
tvxs.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.