Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Πώς βλέπει ο Ρώσος πρέσβης τίς Ελληνοτουρκικές εξελίξεις...

Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα: Δεν μπορώ να φανταστώ ένοπλη σύγκρουση στο Αιγαίο

Σε συνάντηση που είχε με Έλληνες δημοσιογράφους, ο κ. Μάσλοβ εξήρε την υπεύθυνη στάση που έδειξε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσον αφορά την πρόσφατη ένταση στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση.
«Δεν μπορώ να φανταστώ ένοπλη σύγκρουση στο Αιγαίο. Πρόκειται για δύο χώρες μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας», δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Σε συνάντηση που είχε με Έλληνες δημοσιογράφους, ο κ. Μάσλοβ εξήρε την υπεύθυνη στάση που έδειξε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσον αφορά την πρόσφατη ένταση στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση...
συνέχεια
 Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να γίνει μέσα στο 2018, έτος κατά το οποίο, όπως είπε, γιορτάζονται τα 190 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας.
Για τον αγωγό North Stream, επεσήμανε ότι για να προχωρήσει χρειάζονται ευρωπαϊκές εγγυήσεις και ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους πως η αγορά ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400 από την Τουρκία, δεν στρέφεται με κανένα τρόπο κατά της χώρας μας.
Αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν και το αν τέθηκε το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων αξιωματικών, ο κ. Μάσλοβ αρκέστηκε απλά να πει ότι δεν γνωρίζει το τι συζητήθηκε μεταξύ των δύο ηγετών, καθώς δεν ήταν παρών ο ίδιος και δεν δημοσιοποιήθηκαν οι συζητήσεις.

Τρίτη, 10 Απριλίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.