Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Μην ανατροφοδοτείτε την ένταση που δημιουργεί η προπαγάνδα του Ερντογάν...

Ψύχραιμοι, φειδωλοί, προσεκτικοί…
Καλά το είπε ο Νίκος Ξυδάκης στην έκκλησή του προς τα ΜΜΕ: Μην ανατροφοδοτείτε την ένταση που δημιουργεί η προπαγάνδα του Ερντογάν.

Σωστά έπραξε και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ που συναντήθηκε για το ίδιο θέμα με τους ιθύνοντες των τηλεοπτικών σταθμών.

Μόνο που, προηγουμένως, την ίδια έκκληση-ή μάλλον σύσταση και απαίτηση- όφειλε να είχε απευθύνει ο πρωθυπουργός προς φλύαρους υπουργούς και λαλίστατους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είτε μιλάνε για «ακήρυχτο πόλεμο» στο Αιγαίο (Κουβέλης) είτε λένε καθημερινά στα κανάλια και στα ράδια ό,τι τους κατέβει.

Τα ΜΜΕ είναι ελεύθερα να έχουν άποψη στα εθνικά και να την εκφράζουν. Ουδείς έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει λογοκριτικά ή να δίνει γραμμή για το τι θα αποκαλύψουν ή θα σχολιάσουν.

Όμως η έκκληση για ψύχραιμη αντιμετώπιση κρισίμων θεμάτων έχει την αυτονόητη σημασία της. Κι αν αυτό ισχύει για τα ΜΜΕ, χίλιες φορές πρέπει να συνιστά στοιχείο του καθημερινού φέρεσθαι των υπουργών, καθώς και βουλευτών/στελεχών (όλων των κομμάτων).

Κάτι τελευταίο, με αφορμή την αναζωπύρωση του θέματος των Ιμίων από την Τουρκία. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την εγκληματική στάση της κυβέρνησης Σημίτη στο θέμα των τουρκικών διεκδικήσεων...συνέχεια
Επειδή, λοιπόν, εμφανίστηκαν… νοσταλγοί(!) του «σοβαρού Σημίτη» , ας υπενθυμίσουμε για πολλοστή φορά τα «έργα και τις ημέρες του» (αντιγράφουμε από παλιότερο κείμενο της στήλης στο Newpost):

«Το 1997, στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που έγινε στην Μαδρίτη, η Ελλάδα υπέγραψε Συμφωνία, η οποία αναγνωρίζει «νόμιμα και ζωτικά συμφέροντα» της Τουρκίας στο Αιγαίο. Είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας αποδέχεται κάτι παρόμοιο. Γεγονός ονειδιστικό και μοιραίο. Αλλά δεν ήταν το τελευταίο.

Το 1999, στο Ελσίνκι (Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης) υπογράφει κείμενο στο οποίο γίνεται λόγος για «εκκρεμείς συνοριακές διαφορές και άλλα συναφή θέματα» μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας! Έτσι, ωμά και αστόχαστα, η κυβέρνηση του τραγικού Σημίτη επικυρώνει για δεύτερη φορά τις προκλητικές διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο».

Αυτά έγραφε η στήλη την 1η Φεβρουαρίου 2017. Ταυτόχρονα υπενθύμιζε ότι μέχρι τις ονειδιστικές Συμφωνίες Σημίτη, η χώρα μας θεωρούσε-και σωστά- ότι το μόνο εκκρεμές θέμα μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας είναι η διευθέτηση της υφαλοκρηπίδας.

Οι υπομνήσεις αυτές είναι αφιερωμένες στους νοσταλγούς του ολίγιστου Σημίτη και στις αβροδίαιτες πένες που κάποτε τον υμνούσαν…

Γιάννης Τριάντης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.