Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Η εμπαθής αντιπολίτευση αποτρέπει τίς διαρροές τού κυβερνώντος κόμματος...

Ειλικρινά, παρέλκουν τα σχόλια…
Θα μπορούσε να είναι γιός σας ή γιός μου. Αδελφός σας ή δικός μου. Φίλος ή συνάδελφος…

Στα 22 χρόνια τον κατάπιε η άβυσσος των ναρκωτικών. Αγορά, χρήση, πώληση ινδικής κάνναβης, σύλληψη, καταδίκη, φυλακή. Ενας απελπιστικός μονόδρομος που οδηγεί στα βράχια.

Καταδικάστηκε, λοιπόν, σε δέκα χρόνια ο νεαρός αυτός, εξέτισε την ποινή του, αλλά δεν ήταν σε θέση να πληρώσει το πρόστιμο που συνόδευε την ποινή. Που να βρεί 50.000 ευρώ;

Βραχνάς και βρόχος το πρόστιμο. Τροχοπέδη για τη νέα ζωή και τις φιλοδοξίες του. Συγκεκριμένα, είχε κάνει αίτηση για να γίνει δεκτός από το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ των ΗΠΑ, αλλά λόγω του προστίμου που εκκρεμούσε, ούτε την αίτηση μπορούσε να υποστηρίξει ούτε να πάρει βίζα για τις ΗΠΑ.

Πως κι έτσι για το Στάνφορντ, θα αναρωτηθεί κάποιος. Ακούστε, λοιπόν:
συνέχεια
...Κατά την διάρκεια της φυλάκισής του στις φυλακές της Χαλκίδας ο 22χρονος ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Τμήμα Μηχανολόγων των ΤΕΙ και έδωσε εξετάσεις στο Μετσόβιο. Πέρασε πρώτος στην Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ!

Ο 22χρονος είχε διακόψει προ πολλού την χρήση ουσιών, ενώ η συμπεριφορά του στη φυλακή ήταν υποδειγματική. Ετσι, περίμενε με αγωνία την γνωμοδότηση του Συμβουλίου Χαρίτων, την πρόταση του υπουργείου Δικαιοσύνης και φυσικά την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την απονομή χάριτος.

Σημειωτέον, ότι για να αποφανθούν θετικά τόσο το Συμβούλιο Χαρίτων όσο και ο υπουργός είχαν λάβει υπόψιν τις εκθέσεις αρμοδίων εισηγητών, καθώς και τις συστατικές επιστολές των καθηγητών του. Ετσι, με τις τεκμηριωμένες εισηγήσεις που πήρε στα χέρια του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρέσχε χάρη.

Όμως, συνέβη κάτι απογοητευτικό και απαράδεκτο: κάποια εφημερίδα, αντί να εγκωμιάσει την απονομή χάριτος, έγραψε το εξής στον τίτλο του σχετικού ρεπορτάζ: «Διαγράφει ποινές (σ.σ. ο Κοντονής) και από έμπορο ναρκωτικών».

Ειλικρινά, παρέλκουν τα σχόλια...

Γιάννης Τριάντης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.