Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Οπισθεν ολοταχώς...

Σε άτακτη υποχώρηση προχώρησε η ηγεσία της Ν.Δ. αναφορικά με την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, μετά τις έντονες αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν στο εσωτερικό του κόμματος.

Ετσι η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη επιχείρησε χθες να κλείσει το θέμα (Alpha), χαρακτηρίζοντάς το «μη θέμα» και δηλώνοντας ότι «ο κ. Μεϊμαράκης είναι ένα ιστορικό και πάρα πολύ σημαντικό στέλεχος του κόμματος, είναι πρώην πρόεδρος. Προφανώς και θα ξαναείναι υποψήφιος».

Η συνάντηση ανάμεσα στον νυν και τον πρώην πρόεδρο πραγματοποιήθηκε τη Μ. Τρίτη σε εστιατόριο στο Κολωνάκι και είδε το φως της δημοσιότητας το περασμένο Σαββατοκύριακο (Παραπολιτικά, Real News), προκαλώντας μεγάλες αναταράξεις στη Ν.Δ. Εκεί ο Κυρ. Μητσοτάκης πρότεινε στον Β. Μεϊμαράκη να μείνει εκτός ψηφοδελτίων, με τον πρώην πρόεδρο να απαντά ότι δεν έχει αντίρρηση να τον «διευκολύνει», χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι ο κ. Μεϊμαράκης προτίθεται να αποσυρθεί.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης φερόταν (εφημερίδα «Δημοκρατία») να έχει την πρόθεση να κάνει αντίστοιχη πρόταση και...
συνέχεια
...στους άλλους δύο πρώην αρχηγούς της Ν.Δ., τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα λοιπόν με καλά πληροφορημένες πηγές της «Εφ.Συν.», η πρόταση προς τον κ. Μεϊμαράκη αποτελεί συνέχεια της κίνησης του προέδρου της Ν.Δ., να αποκλείσει στο όνομα της καταπολέμησης της οικογενειοκρατίας, την Ντόρα Μπακογιάννη από ένα μελλοντικό κυβερνητικό σχήμα. Και εντάσσεται στην ευρύτερη επιδίωξή του, επικαλούμενος την «ανανέωση», να θέσει εκτός ψηφοδελτίων ιστορικά στελέχη της παράταξης με πρώτους τους πρώην αρχηγούς.

Υποχώρηση

Αλλά εδώ ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν είχε την ίδια τύχη, όπως στην περίπτωση της κ. Μπακογιάννη, με αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν έντονες εσωκομματικές αντιδράσεις και η ηγεσία της Ν.Δ. να υποχρεωθεί σε υποχώρηση.

Ετσι ήρθε η αρχική διαρροή συνεργατών του προέδρου της Ν.Δ., ότι «η μεγάλη εκλογική μάχη που έρχεται απαιτεί συστράτευση και όχι βέβαια αποστρατείες. Αυτό κατεξοχήν ισχύει για τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ., Ευάγγ. Μεϊμαράκη, που είναι ταυτισμένος με τις μεγάλες μάχες και την ιστορία της παράταξής μας».

Ενώ ενδεικτική των αντιδράσεων ήταν εκείνη του Ευάγγελου Αντώναρου, διαγραφέντος για τη θέση του υπέρ της παραίτησης Γεωργιάδη, ο οποίος χαρακτήρισε «μισή δήθεν διάψευση» τη διαρροή, λέγοντας ότι «δεν είναι φυσικά επαρκής» και κάλεσε τον Κυρ. Μητσοτάκη «να συμμαζέψει τα εξαπτέρυγά του», «να αντιληφθεί ότι η τάση του αποτελεί μειοψηφία στον κεντροδεξιό χώρο» και «να κάνει προσωπική δήλωση για τον αγωνιστή της παράταξης Βαγγέλη Μεϊμαράκη», προειδοποιώντας ότι «διαφορετικά επιλέγει, με δική του ευθύνη, την ολοκληρωτική σύγκρουση». Τελικά ήρθε η δήλωση της κ. Σπυράκη, η οποία επιχείρησε να κλείσει το θέμα.

Είναι προφανές ότι μέσω της δημοσιοποίησης της πρότασης του Κυρ. Μητσοτάκη να αφήσει εκτός ψηφοδελτίων τον Β. Μεϊμαράκη, επιχειρήθηκε να ζυγιστούν οι αντιδράσεις και να σταθμιστούν οι συνέπειες, την ώρα που και στον λεγόμενο μεσαίο χώρο, αλλά και στα ακροδεξιά της Ν.Δ. οι διεργασίες δίνουν και παίρνουν. Οσο για την αντίστοιχη πρόταση του προέδρου της Ν.Δ. προς τον Κ. Καραμανλή και τον Αντ. Σαμαρά, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δεν έγινε ποτέ.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.