Τρίτη, 17 Απριλίου 2018

Το υπουργείο Υποδομών διαψεύδει «fake news του ΣΚΑΪ»...

«Πήραν μόνοι τους διαζύγιο με την ενημέρωση»...


Για fake news κάνει λόγο στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σχολιάζοντας μία είδηση που έκανε γνωστή μέσω Twitter ο Άρης Πορτοσάλτε σχετικά με αποκλεισμό δημοσιογράφου του σταθμού από τις ενημερώσεις του υπουργείου.

Για την ακρίβεια, ο Άρης Πορτοσάλτε έκανε χθες, Δευτέρα, ένα tweet στο οποίο γράφει πως «στον διαπιστευμένο δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, Αχιλλέα Τόπα, έγινε γνωστό από το υπουργείο ότι δεν πρόκειται να ενημερώνεται για τις δράσεις του υπουργείου, με εντολή Χρήστου Σπίρτζη».

Το υπουργείο αναφέρει στην ανακοίνωσή του πως «πρόκειται για ένα ακόμη Fake News από συγκεκριμένα άτομα του τηλεοπτικό σταθμού ΣΚΑΪ, ότι δήθεν αποκλείονται από την ενημέρωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Δεν συμβαίνει και δεν χρειάζεται να γίνει κάτι τέτοιο, έχουν πάρει μόνοι τους διαζύγιο από την αντικειμενική ενημέρωση».
altsantiri.gr
                                                                           -----
Ο ίδιος ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Τόπας σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει:

"Λίγο μετά τις 18.00 με κάλεσε η επικεφαλής του γραφείου τύπου του υπουργείου υποδομών Ντίνα Καράτζιου και μου ανέφερε πως με εντολή του κου Σπίρτζη δε θα λαμβάνω εφεξής ενημέρωση για τα πεπραγμένα του υπουργείου. Όταν τη ρώτησα για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό, δεν μου απάντησε ουσιαστικά, μου είπε πως έχει αυτή την εντολή από τον Χρήστο Σπίρτζη. Αμέσως μετά η κα Καράτζιου κάλεσε τα γραφεία τύπου τουλάχιστον 2 ΔΕΚΟ που εποπτεύονται από το υπουργείο και τους ζήτησε να σταματήσουν να με ενημερώνουν με εντολή του υπουργού.
Ενημέρωσα, όπως όφειλα τη διεύθυνση του ΣΚΑΪ προφορικά και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με επιστολή.
Όταν η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κάλεσε την κα Καράτζιου και της ζήτησε εξηγήσεις, εκείνη της απάντησε πως ο υπουργός έδωσε εντολή να μην ενημερωθώ μόνο για τη μετεγκατάσταση της ΥΠΑ από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.
Πριν λίγο το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε δόθηκε εντολή να μην λαμβάνω ενημέρωση".
 Σχόλιο "N.M." :
Τι και ποιόν να πιστέψεις...;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.