Τρίτη 8 Μαΐου 2018

"Λέγε-λέγε όλο καί κάτι θά μείνει..." : Μιά «παλιά μηχανή» μέ διαχρονική αξία...

Η Ν.Δ. «υπό την προστασία» μαρτύρων...

  Άντα Ψαρρά
Αλλο ένα επεισόδιο προστέθηκε, χθες, στην ευφάνταστη ιστορία με την αμοιβή του «υπό προστασία» μάρτυρα του σκανδάλου Καρούζου. Μετά τα «Παραπολιτικά» και το «ΜΠΑΜ», που πρόσφατα έχουν υιοθετήσει τον κ. Λιβανό και τους ισχυρισμούς του περί απαίτησης μίζας από σύμβουλο του Υπ. Οικονομικών, εκδόθηκε και νέα ανακοίνωση της Ν.Δ., διά στόματος Μαρίας Σπυράκη. Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και ευρωβουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Τσακαλώτος για 15η μέρα αποφεύγει να δώσει απαντήσεις για την καταγγελία του επιχειρηματία Ιωσήφ Λιβανού, ότι ο σύμβουλός του Αλέξης Πουλιάσης ζήτησε μίζα 1,8 εκατ. ευρώ. Το ερώτημα που του απευθύνει η Νέα Δημοκρατία είναι συγκεκριμένο. Αν ο κ. Τσακαλώτος πιστεύει ότι έχει στηθεί μια σκευωρία σε βάρος του, γιατί δεν έχει ήδη υποβάλει μήνυση εναντίον του κ. Λιβανού;».

Ψευδείς μαρτυρίες
Μάλλον ασθενική μνήμη διαθέτει η ευρωβουλευτής, δημοσιογράφος και εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Κι όμως η ίδια ήταν στις επάλξεις της δημοσιογραφίας, όταν κατέπεσαν, το 2013, οι κατηγορίες σε βάρος των τριών πολιτικών και αποδείχτηκε ότι οι συγκεκριμένες μαρτυρίες ήταν απολύτως ψευδείς. Οφείλει επίσης να θυμάται ότι ο Γ. Βουλγαράκης έκανε μήνυση στον κ. Λιβανό (και στους δύο συνεταίρους του) για συκοφαντική δυσφήμηση, η οποία και εκδικάστηκε στις...
...12/2/2015.

Το δικαστήριο δεν είχε εκδώσει απόφαση, διότι ο κ. Λιβανός εγγράφως ζήτησε συγνώμη στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, υποστηρίζοντας ότι τα περί εμπλοκής πολιτικών τα είχε απλά κάπου ακούσει. Ο ίδιος μάλιστα, σε προηγούμενη φάση, είχε υποστηρίξει ότι του τα είχε πει ενώπιον άλλου μάρτυρα ο Γ. Καρούζος, ενώ αρχικά είχε καταθέσει ότι όλα αυτά τα γνώριζε ο ίδιος.

Ο Β. Μεϊμαράκης, δεδομένου ότι ήταν τότε Πρόεδρος της Βουλής, δεν προχώρησε σε μήνυση κατά του μάρτυρα που ευθαρσώς είχε δηλώσει ότι: λόγω «στοχευμένης» κουμπαριάς με τον Γ. Καρούζο, ο Β. Μεϊμαράκης ξέπλενε χρήματα από μίζες σε εξωχώριες εταιρείες. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Λιβανός στη συνέχεια ανασκεύασε τις καταθέσεις του, ενώ, στο τέλος, ακόμα και στη δίκη για το σκάνδαλο Καρούζου προσήχθη βιαίως.

«Εφ.Συν.» 7/5/2018

Οσο για τις επιστολές του στον σημερινό πρωθυπουργό, στη μεν πρώτη κατήγγειλε συμφέροντα που είχαν στόχο να αποκρύψουν πτυχές του σκανδάλου, ενώ στη δεύτερη διεκδικούσε τη νόμιμη αμοιβή του για την αποκάλυψη της αλήθειας (αναλυτικά εδώ).

Αφερέγγυος μάρτυρας
Σήμερα, ο ίδιος και ένας «μεσάζοντας» συνομιλούν «υπό τον φακό» των Παραπολιτικών, ενώ η Ν.Δ. καταπίνει αμάσητα μυθεύματα και ανυπόληπτους ισχυρισμούς ενός αφερέγγυου μάρτυρα. Ηδη στις τάξεις του κόμματος της αντιπολίτευσης φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια για την επιμονή στην περίπτωση Ι. Λιβανού και στις προσπάθειες με άσφαιρα πυρά να τρωθεί η ηγεσία του Υπ.Οικ. Είναι προφανές ότι και ο Αλέξης Πουλιάσης θα ακολουθήσει αναγκαστικά τον δρόμο της μηνυτήριας αναφοράς και ίσως δούμε τότε και τη δεύτερη έγγραφη συγγνώμη του κ. Λιβανού!

Τέλος, ενώ η Ν.Δ. αγωνιά για την απάντηση του Υπ.Οικ., αγνοεί προκλητικά το γεγονός ότι, μόλις παρέλαβε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την καταγγελία Λιβανού, την έστειλε αμέσως στον εισαγγελέα, αλλά και το ότι ήδη από τις 28/4/2018 το Γραφείο του υπουργού εξέδωσε ανακοίνωση με όλες τις απαραίτητες διευκρινίσεις για τον ανεφάρμοστο νόμο του 2007. Τώρα το πώς σε μία αμοιβή, που εκ του Νόμου δεν υπήρχε καμία περίπτωση να δοθεί, κάποιος υποστηρίζει ότι ζητήθηκε και μίζα, αυτό είναι ένα ερώτημα στο οποίο ίσως έχει ενδιαφέρον να απαντήσει η Ν.Δ. και, αν χρειαστεί, μπορεί να ζητήσει και τη βοήθεια του άλλου «υιοθετημένου» μάρτυρα των Παραπολιτικών, Μάκη Γιαννουσάκη.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.