Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Σταμάτησε τό "ράλλυ" τού πετρελαίου...

Νέα βουτιά των τιμών του πετρελαίου


REUTERS/Sergei Karpukhin
Νέα μεγάλη πτώση παρουσιάζουν σήμερα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, εν μέσω εκτιμήσεων ότι η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία θα προχωρήσουν σε αύξηση της προσφοράς, αλλά και στοιχείων, που αποκαλύπτουν ότι η αμερικανική παραγωγή συνεχίζει να βαίνει αυξανόμενη.
Η τιμή του αργού τύπου μπρεν υποχωρεί 1,8% στα 75,10 δολάρια το βαρέλι, ενώ του αμερικανικού αργού δέχεται ακόμη ισχυρότερες πιέσεις. Με «βουτιά» 2,5% υποχωρείς  στα 66,22 δολάρια το βαρέλι, τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι εβδομάδων.
Οι τιμές του μπρεντ και του αμερικανικού αργού κυμαίνονται πλέον 6,4% και 9,1% χαμηλότερα σε σχέση με τα υψηλά τεσσάρων ετών, στα οποία είχαν σκαρφαλώσει πριν από λίγες ημέρες. 
Στη Σαγκάη, εν τω μεταξύ, η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου αναφοράς κατέγραψε σήμερα πτώση 4,8% στα 457,7 γιουάν το βαρέλι και προβλέπεται να συνεχίσει να δέχεται ισχυρότατες πιέσεις το προσεχές διάστημα. 
Υπενθυμίζεται ότι οι παραγωγοί του ΟΠΕΚ και η Ρωσία άρχισαν να μειώνουν την προσφορά στην αγορά το 2017, προκειμένου να απορροφηθεί το πλεόνασμα, που είχε στείλει τις τιμές κάτω από τα 30 δολάρια το βαρέλι. Ωστόσο φέτος, με την περίσσεια προσφορά να έχει σχεδόν απορροφηθεί, την παραγωγή στη Βενεζουέλα να καταρρέει και το Ιράν να αντιμετωπίζει την προοπτική νέων κυρώσεων, η τιμή εκτινάχθηκε πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι. 

Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.