Κυριακή, 20 Μαΐου 2018

Τραμπούκοι χτύπησαν τό δήμαρχο Θεσσαλονίκης...

Δεν είναι «καμπανάκι», είναι μια καμπάνα να!...
Βλέπω τις εικόνες από την επίθεση: τον Μπουτάρη ριγμένο στο κράσπεδο, να έχει πέσει κάτω από τις κλωτσιές.

Μου έρχονται δύο σκέψεις. 
Πρώτον, ότι η επίθεση γίνεται ακόμη πιο αποτρόπαια επειδή πολλοί μαζί ορμάνε και κλωτσάνε έναν, και μάλιστα ηλικιωμένο, άνθρωπο (όσο δυναμικός και δραστήριος και να 'ναι ο Μπουτάρης, δεν παύει να είναι 75 χρονών).
Δεύτερον, το ζήτημα δεν είναι μόνο (που ασφαλώς είναι) οι φασίστες, οι ακροδεξιοί τραμπούκοι και οι χρυσαυγίτες. Αυτοί πράττουν σύμφωνα με τα "πιστεύω" τους, το έχουν δείξει πολλές φορές. Και θα συνεχίσουν όσο μπορούν. Το κρίσιμο για μένα είναι η στάση όλων των άλλων, και κυρίως των οργανωμένων δυνάμεων, των θεσμικών φορέων και των αρχών απέναντί τους.  
Και δεν είναι ασφαλώς η πρώτη φορά που έχουμε μια τέτοια επίθεση. Ας μην ξεχνάμε ότι πριν λίγους μόλις μήνες στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκη, οι φασίσετς έκαψαν ανενόχλητοι την κατάληψη Libertatia πυρπολήθηκε και οι δράστες ακόμα "αναζητώνται" (παρά τα βίντεο που υπάρχουν).
 Κι όσο οι "εθνικοί" –και καλά– λόγοι, ο εθνικισμός των πατριωταράδων "δικαιολογούν" και κάνουν ανεκτή την ακροδεξιά βία, αυτή θα γιγαντώνεται και θα αποκτά περισσότερα ερείσματα.  
Κι από αυτή δεν γλιτώνει κανείς (αν θυμηθούμε και τον προπηλακισμό Κουμουτσάκου τον Νοέμβρη του 2015, στο Σύνταγμα, σε συγκέντρωση Ποντίων). Περαστικά στον Γ. Μπουτάρη – και η πιο έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης είναι η απαίτηση οι φασίστες να μη δρουν ανενόχλητοι, ψαρεύοντας στα θολά νερά του δήθεν πατρωτισμού τους. Δεν είναι ένα ακόμα "καμπανάκι" (για το αυγό του φιδιού, τη δημοκρατία κλπ). Είναι μια καμπάνα να που χτυπάει δυνατά εδώ και χρόνια. Απλώς πολλοί δεν θέλουν να την ακούσουν.

ΥΓ. Για όποιον δεν είδε εικόνες, αντιγράφω τις δηλώσεις της προέδρου του Δημοτικού συμβολίου Θεσσαλονίκης, Κ. Γούλα: "Ο Γιάννης Μπουτάρης έπεσε κάτω από τα χτυπήματα και συνέχισαν να τον κλωτσάνε. Είχαν πρόθεση να του κάνουν κακό και φαινόταν, γιατί τον χτυπούσαν και στο κεφάλι. Χτύπησαν και εμένα και τους αστυνομικούς που τον προστάτευαν".

*Η φωτογραφία από τη LIfo (δεν βρήκα το όνομα του φωτογράφου)

Η παραπάνω ανάρτηση του Στρατή Μπουρνάζου, στη σελίδα του στο facebook...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.